סיכון בהחמרת התקפי חרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

09/07/2020 | 21:07 | מאת: גלעד

שלום אני בן 50 סובל מכאב כרוני עצבי שרירי כבר 20 שנה עקב פגיעה נוירולוגית באיזור הצוואר והגב. בגיל 30 זה היה גורם לי לחרדות ונטיה ללכת לרופאים ובדיקות ולבדוק שוב ושוב אבל אחרי כמה שנים וגם טיפול פסיכולוגי התנהגותי כשנה הצלחתי לעשות סוויטצ בראש. בערך מגיל 37 הפסקתי להתעסק עם בריאות לא רוצה לחשוב על זה, נמנע כמה שיותר מללכת לרופאים וגם החרדות ירדו באופן דרמטי מאוד. מזה כשנה יש לי החמרה בכאבים. עושה הכל לקחת כמה שפחות משככי כאב. באחרונה הציע לי רופא כאב לשקול לקחת קנביס ואולי זה יעזור לי. יכול גם לסייע לי לעלות במשקל שנמוך מדי. לפני כמה שנים ניסיתי כמה שחטות של קנאביס מחבר וזה גרם לי להתקף חרדה כמה שעות הייתי בלחץ רב ואז במשך כמה ימים הייתי לחוץ יותר עד שזה נרגע. אני שוקל אם לנסות קנביס רפואי ברישיון לבעיית הכאב ( זה עדיף משימוש בתרופות קשות ) אבלחושש שזה יעורר מחדש את החרדה שהיתה בעבר. רציתי לשאול האם ניסיון לקחת קצת ק'נאביס רפואי נניח מאוזן חצי THC חצי CBD עלול לגרום לחזרת החרדה לתקופה ארוכה ושמעכשיו שוב יהיו לי חרדות כל היום וזה יהיה לי קשה מאוד ויפגע באיכות החיים או שהאם זה מקסימום יכול לעשות כמה ימים עם חרדה ואז זה חולף? תודה רבה

גלעד הח"מ והפורום פסיכולוגיים ואיננו עוסקים ומייעצים בתרופות וסמים. עליך להיוועץ בשאלות מעין אלו, עם רופאיך. כמו כן מומלץ מאד להסתייע בטיפול פסיכולוגי מתאים, אצל פסיכולוג רפואי או קליני. טיפול מתאים, כולל האפשרות לטיפול בהיפנוזה, עשוי לסייע לך הן בענין הכאבים, הן לגבי החרדות ואף לייתר את הצורך בתרופות. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה