קשיי נשימה שלא עוברים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/05/2020 | 13:27 | מאת: עדן

היי בת 27 סובלת כחודשיים מקשיי נשימה צורך למלא את הריאות בעוד אויר וגם לפעמים ללא הצלחה נבדקתי פיזיולוגית לב וריאה וגם גסטרו לא נמצא שום דבר חריג אמרו לי שאולי זה נפשי . השאלה האם יכול להיות שבמשך חודשיים אני מרגישה ככה בלי הפסקה ??

עדן קשיי נשימה, יכולים אכן לנבוע או להיות מועצמים, בגלל מתח וחרדה. אך תמיד יש לשלול תחילה סיבה רפואית -אורגנית, אפשרית. כך שפעלת נכון בכך שפנית תחילה לבירור רפואי, של הסימפטומים מהם את סובלת. אם אינך "רגועה" או בטוחה עם האבחנה הרפואית, תמיד יש מקום ל"הערכה שנייה", עם גורם רפואי אחר. במקביל ולאור הערכת רופאייך לגורם נפשי אפשרי, כדאי שתפני לבירור וייעוץ של פסיכולוג רפואי או קליני, במסגרת קופ"ח אליה את משתייכת, או באופן פרטי. ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה