קשיי נשימה חוזר בשנתיים האחרונות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

02/04/2020 | 16:22 | מאת: עינת

שלום רב, בשנתיים האחרונות אני סובלת מקושי נשימתי אשר בשכיבה הוא קצת עובר וכשאני מתעוררת בבןקר הוא מופיע רק אחרי כחצי שעה בערך שהתעוררתי. הייתי פעמיים אצל הרופא בפעם האחרונה עשו לי בדיקות כגון אקו לב, צילום חזה, אקג ולא מצאו דבר ושוב קבלתי כדןרים. אני לא לוקחת את הכדורים ורציתי לדעת האם זה רק מחרדה יכול להיות ואיך מטפלים ? אין שום דבר שמפריע לי או גורם לי להיות חרדה אני מאוד פעילה, עושה ספורט יש לי תחביבים. תודה.

עינת, טוב עשית שפנית תחילה לרופא המשפחה, כדי לבדוק האם יש גורם פיזיולוגי-ביולוגי לקשיי הנשימה שלך. אני מבין מדברייך שעברת בדיקות רפואיות שונות ושלא מצאו סיבה אורגנית לבעייתך. כיון שכך, יש להניח שאכן המקור לקשיי הנשימה התכופים שלך, הוא בעיקר נפשי- פסיכולוגי. לא ציינת איזה כדורים נתנו לך ומדוע את לא לוקחת אותם. בכל מקרה, מומלץ מאד שתפני לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים, אם במסגרת קופת החולים אליה את משתייכת או באופן פרטי. חרדה יכולה לנבוע מסיבות מודעות אך גם מגורמים לא מודעים. כך שטיפול פסיכולוגי מתאים אמור לסייע לך, באופן משמעותי. ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומורשה לטיפול בהיפנוזה ......................... 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה