מתח נפשי לשרירים תפוסים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

26/02/2020 | 22:21 | מאת: א

לפני השבועיים הייתי במתח נפשי רב במשך כמה ימים ובמהלכם הרגשתי התכווצות בשרירי התאומים..התכווצות ממושכת שעוד לא עברה..האם יש קשר בין הדברים?.. חשוב לציין שההתכווצות לא קרתה במהלך אימון או אחריו תודה.

א., כללית, יש קשר ידוע ומוכח מחקרית וקלינית, בין מתח נפשי מתמשך ומצטבר, לבין תגובות וסימפטומים פיזיים -רפואיים. יחד עם זאת, מומלץ וחשוב לבדוק העניין תחילה עם רופא המשפחה, או רופא מתאים אחר, לשלילת גורם רפואי- פיזי אפשרי, לסימפטום שאתה מתאר. אם אמנם יסתבר שהמקור לסימפטום שאתה מתאר קשור אמנם למתח שלה, כדאי ורצוי לפנות לייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים. ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר מורשה להיפנוזה ....................... 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה