אולי לא שייך לפורום ? אבל בכל זאת

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

30/10/2019 | 23:19 | מאת: דן

שלום לפני כמה שנים בישיבה על ספסל(מיטה) . להוצאת נגע ביד הזריק הרופא זריקה מקומית .ומיד חתך לי עם הסכין ,קטע עור כמו שחותכים עגבנייה .תפר . הסתכלתי בעניין רב ,פעור פה. והמשיך כך לעוד 6 נגעים בגב שלא ראיתי . נדמה לי ,בנגע השלישי שהזריק הרדמה פתאום לא ראיתי כלום , כמו מסך שחור. שבגמר העניין התיישבתי ולאט לאט הסתדר . מאז עשיתי בד דם כל שנה , שנתיים ,כבר כמה פעמים ולא הסתכלתי שדקרו .הכל בסדר . השבוע רציתי לראות .ואחות חדשה כנראה התמהמה במציאת העורק הנכון ולקחה הרבה דם . לקראת הסוף ראיתי מטושטש,ושנגמר וקמתי ללכת (קצת מבולבל) החלק האמצעי בראייה היה מסונוור לכל מקום שהסתכלתי . כאילו רואה (במרכז הראייה )שמסתכל לשמש עם ניצנוצים .שלא לדבר בחוץ בשמש ממש לא יכולתי להביט . 1)מה קרה בשני המקרים? מסוכן? 2)ואיך למנוע ? שהגעתי למרפאות כאילו הולך לסרט -רגוע לא היה מורגש .קשור לאיזה פחד פנימי? 3)בן 70 - תודה

דן, אני לא בטוח שהבנתי את שאלתך, באופן מלא. בתגובה להערתך/שאלתך הספציפית "מסוכן" ?, אני לא חושב שיש משהו מסוכן עבורך, במה שתארת. בכל מקרה, נראה שאתה מוטרד ואולי גם מודאג. לכן, אני מציע שתרחיב הבירור עם פסיכולוג קליני מתאים. סביר שכבר במפגש אחד או שניים יוכל לסייע לך משמעותי. וגם אם יש לך רתיעה או קושי הקשור בהתנסותך בעבר בבדיקות/טיפולים רפואיים השונים, ניתן לטפל בזה בטיפול קצר וממוקד, גם מבלי לברר ולאתר "פחד פנימי" כשלהו. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה