שינויים בחיים בדידות וחרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

13/10/2019 | 03:59 | מאת: אסתי

אני אישה גרושה אבא שלי נפטר בחודש נובמבר, אמא שלי חולת אלצהיימר נמצאת בבית אבות. הילד הקטן שלי בן 18 עוזב את הבית שנה הבאה. יש לי אחות אחת בארץ והקשר איתה לא קרוב. עד עכשיו הייתי לבד רק כל שבת שנייה. וזה היה מאוד מאוד קשה. משום מה כשאני לבד שום דבר לא מעניין אותי. לא מצליחה לקרוא או לעשות דברים. אני כל פעם נכנסת לדיכאון מעכשיו אהיה לבד כמעט תמיד! אני בחרדה. לא יכולה לישון. אשמח להמלצה מה לעשות.

אסתי גם בדידות וגם חרדה אינם "מציאות הכרחית". אלו הם רגשות/תחושות, המתפתחים אצל בני האדם, בתגובה לאירועים, מצבים, שינויים בחיים וכד'. מחקרים מעידים שהם מושפעים בעיקר מהפרשנות (!) שבני האדם נותנים למצבים אלו. להקלה ושינוי הנטייה לפרשנות שלילית מעין זו, רצוי ולעיתים הכרחי להסתייע בייעוץ/טיפול פסיכולוגי של פסיכולוג קליני מתאים. אם במסגרת קופ"ח, או באופן פרטי. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה