פוביה מרכב צפוף :-( איך אפשר לטפל?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

16/08/2019 | 22:58 | מאת: איה

היי יש לי פוביה ממקומות צפופים, לאחרונה שמתי לב שאני מגלה תופעות של חרדה כשאני נוסעת ברכב פרטי במושב האחורי, רק כשהרכב עם 5 נוסעים, אני מרגישה פחות חרדה כשאני מתיישבת ליד הדלת אבל נגיד שיצא וישבתי באמצע בין שני נוסעים אחרים אני מרגישה חרדה וחוסר אוויר ושאני עומדת למות, ההופעה התחילה כשנסעתי במושב האחורי של רכב ספורט, הפחיד אותי שאין דלתות ושאין אפשרות לפתוח את החלון למרות שלא ישבו לידי עוד נוסעים, יצויין שאני לא סובלת מהפוביה בכלל שהרכב לא עם המס המקסימלי של נוסעים, איך ניתן להתגבר על החרדה?

איה אני מניח שאת לא מתכוונת בשאלתך לטיפול -עצמי. שכן אם המצוקה משמעותית ונמשכת מזה זמן, כמתואר בפנייתך, סביר שיש צורך בפנייה לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי-קליני מתאים, אם דרך קופת החולים אליה את שייכת ואם באופן פרטי. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה