חרדת טיסות משתקת (לאחר טיפולים)

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

16/07/2019 | 17:01 | מאת: קרן

שלום רב, אני סובלת מחרדת טיסות קשה מאוד בעשור האחרון, התחילה לפתע. לפני כן טסתי ולא הייתה שום בעיה. בעשור האחרון אני מנסה להתמודד עם העניין, אך מתקשה. טסתי לפני 8 שנים ואז גיליתי שאני מפחדת. לאחר מכן לא טסתי 5 שנים ולפני כ- 3 שנים בעלי שכנע אותי שוב. לקחתי וואבן, 2 וחצי כדורים וכלום!! לא הרגשתי כלום והיה פשוט נורא!! הטיסות עצמן היו רגועות, אך אני הרגשתי שאני הולכת למות. מאז החלטתי לא לטוס יותר כי זה לא שווה את הלחץ. מחרותיים אני עולה על טיסה של 4 שעות, חברות שלי שכנעו אותי והחלטתי שזה לא יעצור לי את החיים. מאז שסגרנו את הכרטיסים לפני כ-3 ימים אני לא ישנה, לא אוכלת, לא מרגישה טוב ובעיקר בוכה. הלכתי עכשיו לרופא שרשם לי דיזפאם ואמר שזה חזק יותר מוואבן, אבל אני עדיין מפחדת שזה לא ישפיע עליי כלל. האם הכדור מומלץ? ראיתי בפורום שאתם ממליצים על תרופות כדורים אחרים

קרן לא יכולת לראות בפורום שלנו המלצות לתרופות כלשהן כיון שאנו פסיכולוגים ואיננו מורשים ו/או עוסקים בתרופות. למרות תחושתך השוללת זאת, יתכן והטיפולים בכל זאת הועילו ולו במעט. שכן למרות הפוביה הקשה ממנה את סובלת, התנסית בטיסות, אם כי עם סבל ניכר. בכל מקרה וכיון שכבר התנסית במספר טיפולים שלא הועילו כדברייך, מומלץ שתנסי טיפול בהיפנוזה. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה