שאלה תודה רבה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

27/06/2019 | 10:08 | מאת: תמר

שלום, רציתי לשאול על מישהו שהכירו לאחותי והאם זה יכול לחשב אוטיזם או שזה משהו אחר.. בן 25 , חיצונית נראה ללא צרכים מיוחדים, מדבר מלא ועל דברים לא קשורים.. ישר רואים על בעיה חברתית... הוא הגיע אלינו אתמול וישר כשהוא נכנס הוא אמר אני אומר כל בוקר מודה אני.. ישבו בסלון הוא קם שוב ובא אליי- אני אומר מודה שקמתי בבוקר כי את יודעת יש אנשים שלא קמים (דברים בלי הקשר כי אף אחד לא שאל...). ישבנו לאכול- התחיל להגיד "אני אף פעם לא הרמתי יד" אחרי דקה "כשאמא שלי צועקת עליי אני יוצא החוצה לבד עם עצמי ולא צועק חזרה". ורצף הדיבור נראה מוזר.. כלומר גם אם הוא היה מדבר משפט אחד היתה נראית הבעיה. הראה לנו את השעון שיש לו על היד והסביר עליו. דיבר על מה שהוא עושה בעבודה החדשה ומה שהולך להיות לו מחר (משהו שגרתי לחלוטין). הלך להוציא מהתיק טפסים שהוא צריך לחתום עליהם כדי להראות לנו. כל הדברים שהוא דיבר היו בלי הקשר לכלום. דיבר מלא מלא מלא. כשהוא הלך הוא פשוט הלך בלי לאמר תודה או להתראות. אחותי אומרת שהוא אמר לה שזה אוטיזם.. אבל הוא יותר מידי יוצר שיחות ויותר מידי מדבר... זה נראה כמו חסך חברתי אחר... גם לאחותי יש בעיה.. אבל מרגיש לי שקלה הרבה הרבה יותר.. אשמח לשמוע דעתך על זה.. ושאקרא קצת על זה.. ניסיתי לשאול בהכי ענייניות וחס ושלום לא לפגוע באנשים המיוחדים. תודה רבה

תמר עם כל האמפטיה לחששותייך, אני לא מוצא את זה כנכון ואפשרי להעריך אישיותו של אדם, מבלי להכירו באופן ישיר ומקצועי ולא כל שכן ללא הסכמתו וכו'.,

30/06/2019 | 13:09 | מאת: תמר

אתה צודק לחלוטין.. מתנצלת. אז אשאל כשאלה כללית ביותר- האם אוטיזם יכול להתבטא כאובר תקשורת?

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה