דיכאון וחרדה חברתית

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/01/2019 | 00:38 | מאת: אחות של

היי דוקטור מה נשמע. יש לי אחות מתבגרת בערך בגיל 15 שכבר שנים היא ללא חברים ובדיכאון. מכיתה א. היא לא מוכנה לקבל שום טיפול ניסינו לקחת אותה לפסיכולוג שביקש שהביא אותה כי היא מאבחן אצלה דיכאון וחרדה חברתית. אך היא מתנגדת להכל, אני מרגישה כבולה אני לא יכולה לראות אותה סובלת יותר. היא לא הולכת לבית ספר לפחות פעמיים בשבוע מה שיוצר אצלה חיסורים רבים היא מעולם לא הלכה לטיול שנתי. יש לה 2 חברות שלא לומדות איתה וזה הכל אני אובדת עצות בבקשה..

לאחות של בתשובה להתעניינותך "מה נשמע" אצלי..תודה, הכל בסדר. ובאשר לשאר דברייך, הגם שאינם כוללים "שאלה", אני מציע שאת ובעיקר הורייך תשכנעו את אחותך להשתתף יחד ב"ייעוץ משפחתי". לא כיון שלאחותך " יש בעיה", אלא כיון שלכם כמשפחה יש בעיה והיא - היחסים ביניכם !! אם היא תתמיד בסירובה, רצוי שהורייך יפנו לקבלת ייעוץ פסיכולוגי, בנדון. ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה