עליות וירידות בחרדות.....

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

14/10/2018 | 20:34 | מאת: עדי

סובלת מחרדה כבר חצי שנה בת 43 .בעבר סבלתי שנים ויצאתי מזה לכמה שנים אחרי תקופת לחץ הגיעו חרדות קשות. טופלתי אצל פסיכולוג וכמה מטפלים מעולים אבל מה שהרגיע באמת אלה תרופות. נוטלת חודשיים םאקסט 20 מג.. כשאני עסוקה מאד כמעט ואין לי חרדות וכשפחות החרדות מתחזקות..החיים דינאמיים והרי לא יכולה להיות עסוקה 24 שעות כמו כן לא עובדת כי היו לי חרדות מאד קשות ולא יכולתי לעבוד . איך חיים בצל החרדה אני מתפקדת רגיל לא נמנעת מכלום אבל לא נטולת חרדה כמו פעם וזה מאד מפריע לי . האם באמת ניתן לצאת ממצב של חרדה?..

עדי בודאי שניתן לצאת ממצב של חרדה ! את עצמך מציינת שהיו לך חרדות במשך שניםויצאת מהן. נכון ומצער שכמו כל תופעה, רגישות, או תגובה, נפשית או גופנית, גם תגובת חרדה עלולה להתעורר מחדש, לזמן קצר או ארוך, בגלל סיבות מזוהות ולעיתים בגלל סיבות סמויות. חשוב לזכור ולהזכיר לעצמך שכבר הצלחת להתמודד איתה בעבר, כך שאין שום סיבה מדוע שלא תצליחי שוב. ואכן, על פי עוצמת התגובה החרדתית, לעיתים יש צורך לשוב ולפנות לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי וכד'. בענין ה"תעסוקה", טיפול מתאים אמור ויוכל לעזור לך להרגיע עצמך גם ללא "התמכרות" לתעסוקה תמידית, אלא דוקא עם היכולת הפנימית, קיימת או נרכשת, להרפיה והרגעה עצמית. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה