חרדה להיות במקום סגור

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

26/09/2018 | 03:19 | מאת: אמילי

שלום ד"ר, לפני כשנתיים הייתי מעורבת בשני פיגועים בתקופה קצרה, לאחר כל פיגוע הייתי ממש בטראומה. הדבר התגבר עם הפיגוע השני, לא הייתי מסוגלת לעשות לעבור במקום שזה קרה, הייתי נורא עצבנית ,לא הצלחתי להירדם מפחד בלילות , בלילות שכן הייתי מצליחה להירדם הייתי מתעוררת מסיוטים או מרעשים ופחדתי מאוד להישאר לבד. לא סיפרתי את כל הדברים האלה להוריי . אחרי תקופה של מספר חודשים כבר הרגשתי יותר טוב והצלחתי להירדם יותר בקלות. לאחרונה, אחד מבני משפחתי עבד עלי שהייתי לבד בבית והעמיד פנים שהוא פורץ. מאז אותו מקרה הבעיות שהוזכרו לעיל חזרו ואף התגברו. כבר מספר ימים שאיני מצליחה להירדם כמעט בכלל. אני חשה פחד רב להיות במקום לבד , גם כשיש אור יום ובעיקר בלילות. הסיוטים חזרו לי ואני נרתעת ומבוהלת מכל רעש קטן . חשוב לציין שגם כאשר בני משפתחתי איתי אני חשה פחד ובייחוד כאשר אני לבד. מה אוכל לעשות בנידון? אני כבר חשה תסכול וחוסר אונים. תודה רבה

אמילי סליחה על העיכוב בתגובה. החגים וכו'.. לא ציינת גילך, כך שלא הבנתי הערתך בעניין אי שיתוף ההורים.. בכל מקרה, ראוי ומומלץ לשתף אנשים קרובים כמו משפחה (הורים) ואפילו חברים קרובים בקיומה של מצוקה ריגשית נפשית. כך ניתן לקבל סיוע ותמיכה שהם מאד משמעותיים להקלה וחלק מההתמודדות עם מרבית המצוקות הנפשיות. תיאורך מפתיע. גם 2 פיגועים (?) וגם קרוב משפחה שהחליט להתחפש לפורץ (?). סביר בעיניי שעדיין לא השלמת ההתמודדות עם טראומת הפיגועים. כך שהגירוי המחודש של הטראומה (?) עורר בצורה מחודשת ועוצמתית את הסימפטומים מהם גם סבלת בעבר. מומלץ שתיפני לקבלת טיפול פסיכולוגי מתאים, אם במסגרת קופת החולים אליה את שייכת ואם באופן פרטי. ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה