עזרה דוקטור חרדת מוות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

30/08/2018 | 10:34 | מאת: שי

דוקטור כבר כתבתי כאן בעבר אני מזה 9 חודשים סובל מחרדה מפני המוות ופוביה מפני מחלת לב הייתי בהמון טיפולים ואני לוקח ציפרלקס 10 מג ואני הרבה יותר טוב אבל יש משהו שמציק לי מאד ואני חייב לדעת את האמת מה קורה בגופנו שאנו חרדים והאם חרדות באמת מובילות למחלות לב כמו שאומרים ואם כן כמה זמן של חרדות צריך בשביל לפגוע בלב?

02/09/2018 | 15:44 | מאת: ממש לא

אין קשר בין חרדות בכלל למחלות לב. חד משמעית.גם אם בהתקף חרדה הלב ידפוק 200 קמש לא יקרה לך פיסית כלום.

שי, חרדות אינן מובילות בהכרח למחלות לב, אלא אם האדם סובל מנטייה אורגנית-רפואית מוקדמת לתחלואה "לבבית". באופן כללי, מחקרים מעידים שמצבים ממושכים (!) של מתח, לחץ וחרדות, עלולים להשפיע על מערכת החיסון. כך שמי שיש לו נטייה מוקדמת לתחלואה גופנית מסוימת עלול לפתח תסמינים באותו תחום. לכן כה מומלץ לטפל (פסיכולוגית ולעיתים גם תרופתית) בגורמי המתח והחרדות ולהפחיתם. ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה