נגישות
נגישות

הפרעת חרדה ונסיעה (לבד) לחו"ל

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

20/08/2018 | 21:41 | מאת: אריאל

שלום רב, מזה 15 שנה אני סובל מנפרעת חרדה ודכאון קל. משך 13 שנה נטלתי סרוקסט 20 מ"ג וזה עזר לי להתמודדות, אך בשנתיים האחרונות לא הרגשתי בכך צורך ובטבעיות הפסקתי עם התרופה. ההרגשה שלי השתפרה, בעיקר שגרה של ריצה שסיגלתי לעצמי. לפני כשנתיים , מיד לאחר שהפסקתי עם הכדור 'אתגרתי' את עצמי ונסעתי לבד לחו"ל למשך כשבועיים. הממים הראשונים לא היו קלים, אבל התגברתי על ה'לבד' והמשך הטיול היה מעולה. כעת אני מעוניין לטוס שוב, והפעם ליעד האבה יותר מאתגר-להודו. דיברתי על זה לא מעט, אולם כשמתקרב הרגע אני חושש מלקנות את הכרטיס. אמנם דאגתי לעצמי לחבילה של כדורי סרוקסט וביקשתי מהרופא מרשם לוואבן ( למרות שלא לקחתי מעולם ..) רק ליתר בטחון..אולם אני עדיין מרגיש קצת רתיעה מלעשות את הצעד. אני יודע שאלה חששות טבעיים של כל מי שהולך לקראת טיול כזה במדינה זרה, גדולה ושונה ממה שאנחנו מכירים, ויודע שארגיש תחושת החמצה אם אבחר להישאר בארץ.. אשמח לקבל המלצה כיצד עליי לנהוג. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אריאל מחד, ציינת שאתה סובל/סבלת מהפרעת חרדה ודיכאון, בגללה לקחת "סרוקסט" במשך 13 שנים (!). מאיתך, שנתיים אתה כבר לוקח תרופות ואפילו "נחשפת" והצלחת להתמודד עם טיול קודם בחו"ל . אלו נתונים מורכבים המקשים לעשות "הערכת מצב" ולגבש המלצה ספציפית, רק במסגרת הפורום. צריך יותר אינפורמציה אישית- מקצועית, כדי לגבש המלצה של ממש. כידוע, "הרוח מכבה אש קטנה, אך מלבה אש גדולה". לכן, רצוי שתפנה ולו לשיחת ייעוץ אחת אצל פסיכולוג קליני מטעם קופ"ח, אליה אתה שייך. ד"ר נעמן - 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה