טיפול נוירופידבק בדיכאון

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

19/02/2018 | 18:35 | מאת: טלה

מחפשת דרך אלטרנטיבית לכדורים - לטיפול בדיכאון. קראתי על השיטה שנקראית נוירופידבק. מצאו חן בעיני כמה דברים בשיטה, שהיא בעצם אימון המח להגיב אחרת. שמעתי וקראתי שיש תחומים בהם השיטה מאוד עוזרת. האם ידוע, יש תעוד, ניסיון - עם דיכאון?

טלה אני לא מכיר מספיק את תחום הנוירופידבק (פיתוח מתקדם של הביופידבק), כדי להתייחס לשאלתך. כללית, אני מתרשם שלתחומים אלו יכולת ופוטנציאל משמעותיים, ככלים טיפוליים יעילים, לגבי מגוון גדל והולך של קשיים ומצוקות. יחד עם זאת, יש לזכור שמדובר ב"כלים" ב"ארגז הכלים", של בעל מקצוע מורשה ומוסמך בתחום בריאות הנפש. וכיון שכך, מן הראוי שהשימוש בהם ייעשה, בהתאם להמלצתו והכוונתו.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה