חרדות ופחדים שלא עוברים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

30/01/2018 | 21:52 | מאת: עזרה

לפני כחודשיים חטפתי התקף חרדה. קוצר נשימה והרגשת עילפון. הרגשתי שאני עומגת להשתגע. עשיתי בדיקות והרופאה קבעה שזו חרדה. אני לא מוכנה לקבל את זה במיוחד שאני תמיד עבדתי בלחץ ואני כל הזמן קוראת באינטרנט על התופעות ועל מחלות שונות והולכת מרופא לרופא לשלול אותם. כל יום אני חשה שקשה לי לנשום. זרמים ברגליים כאבי ראש סחרחורות. הפכתי לצל של עצמי. אני לא רוצה לקחת כדורים אבל לא יודעת איך לצאת מזה ואיך להפסיק לחשוב על זה כל הזמן.

ל- ? העובדה שהיית רגילה לעבוד בלחץ, אינה שוללת את האפשרות שיש לך בהווה "תגובת חרדה". אדרבא, לפעמים עבודה ממושכת בלחץ, עלולה לגרום לשחיקה וקשיי חרדה. בכל מקרה, כדאי שבנוסף להתיעצות עם הרופאה תפני ולו לייעוץ קצר של פסיכולוג קליני מתאים, אם במסגרת קופת חולים ואם באופן פרטי. יעוץ פסיכולוגי, יוכל לסייע בגיבוש האבחנה וכן לסייע לך להתמודד עם החרדה, במידת הצורך, גם ללא כדורים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה