מצפון אחרי תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

07/01/2018 | 20:20 | מאת: א

איך משתקמים אחרי שעשיתי תאונת דרכים שבה פגעתי במישהו שעכשיו שוכב במצב קשה בבית חולים. החיים שלי נהרסו מגיע לי ומרגישה לא בסדר שאני רוצה להשתקם במקום להתייסר על מה שעשיתי אני רוצה להכנס לכלא ולהיענש אחרי שהמשפט יסתיים, אני שואלת מה עושים עם המצפון הכבד שיש לי?

א מצער מאד לקרוא על תאונת הדרכים בה היית מעורבת ופציעתו הקשה של הנפגע. רגשי האשמה וייסורי המצפון שלך מובנים, אנושיים, צפויים ובמידה הראוייה אפילו רצויים והכרחיים לצורך עיבוד ראוי של הטראומה . יחד עם זאת, את זכאית גם להקל על עצמך בהבנה שבסופו של דבר זו אכן תאונה ולא חבלה מכוונת. בין אם היא קרתה כתוצאה מטעות ובין אם כתוצאה מרשלנות. למרבה הצער, היא עלולה לקרות לכל אחד מאיתנו, גם כשכוונותינו טובות. לעיבוד הטראומה והתמודדות ראויה עם רגשותייך הקשים, רצוי שתיפני לקבלת עזרה מקצועית של פסיכולוג קליני מתאים, אם במסגרת קופת חולים ואם באופן פרטי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה