איך אפשר לטפל בבעיות שינה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

22/12/2017 | 15:25 | מאת: מוטי

איך אפשר לטפל בבעיות שינה (התעוררות באמצע הלילה) בעזרת פסיכולוגיה והפנוזה?

מוטי בהיות שאלתך כללית (מידי), אתייחס גם כן באופן כללי. בעיות שינה עלולולת לנבוע מסיבות שונות. כך שתחילה יש לעשות בירור רפואי - פסיכולוגי, כדי לזהות את המקור להן. אבחנה טובה היא תנאי חשוב ולרוב הכרחי, להתאמת הטיפול הראוי לבעייה. במקרים של בעייתיות קשה וממושכת, יש מקום להתייעץ עם רופא המשפחה, לגבי בדיקה במעבדת שינה. טכניקות מקובלות, היכולות לסייע לבעיות שינה, אם כי כאמור, חשוב לזהות תחילה את אפיוני הבעייתיות ומקורותיה, הינן לימוד ותרגול של טכניקות להרפייה עצמית, או היפנוזה עצמית וכד'. טכניקות מעין אלו תוכל למצוא באתר של ד"ר ברוך אליצור ואתרים נוספים ורבים באינטרנט. אלא שלרוב, יישומן היעיל מחייב הדרכה והכוונה מקצועית אישית, של פסיכולוג, או רופא מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה