אסציטאלופרם לא עוזר יותר

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

30/11/2017 | 13:39 | מאת: טל

היי.סובל מחרדות כבר למעלה מ10 שנים.לוקח 15 מיליגרם אסצי'. לא ממש עוזר.כל היום בלחץ. סחרחורות,כאבים בחזה,יובש בפה וכו' מה לעשות? להחליף כדור? להעלות מינון? תודה

טל איננו עוסקים בתרופות, כיון שהפורום והח"מ פסיכולוגיים. רק רופאים רשאים ומוסמכים לייעץ ולתת תרופות. האם קיבלת כבר טיפול פסיכולוגי ? אם לא וגם אם כן, רצוי שפרט, ולעיתים אפילו במקום תרופות, תפנה לקבלת טיפול פסיכולוגי. לטווח הארוך לטיפול הפסיכולוגי יתרון משמעותי ולעיתים קרובות הוא אף עשוי לייתר את הצורך בתרופות.

09/12/2017 | 00:16 | מאת: טל

תודה על התשובה.קיבלתי טיפול פסיכולוגי לפני הרבה שנים. אבל הטיפול לא כל-כך עזר לצערי

טל יעילותו של טיפול מוערכת לעיתים, ביתר דיוק, רק ממרחק של זמן. מה גם שלעיתים יעילותו מתבטאת בכך שהמצב לא מחמיר, בזכותו. בנוסף, כפי שקורה בתחומי רפואה אחרים, יש מקום לנסות מטפל ו/או שיטה טיפולית אחרת. שכן וכידוע, יש הרבה פסיכולוגים והרבה גישות ושיטות ודרושה "התאמה" בין המטפל, המטופל והשיטה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה