התקפי חרדה לחיילת מה עושים?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

12/09/2017 | 06:43 | מאת: אמא

שלום רב,בתי התגייסה לפני כחודשיים לצהל ,הייתה עם מוטיבציה רבה ומרוצה מהתפקיד לפני הגיוס,מרגע הגיוס היא לא אותה ילדה שנכנסה לצבא ,הייתה בוכה הרבה שקשה לה המרחק מהבית ,בשלב מסויים התחילו התקפי חרדה שהיא לא יכלה לשלוט בהם .היא בקשה כל יום קבן עד שלבסוף נתנו לה אחרי חודש הקבן קבע שהכל בסדר איתה ,הילדה קיום בבית נפקדת מיכוון שבצבא לא מבינים אותה ואך שהיא יודעת שהיא צריכה לחזור התקפי החרדה חוזרים .אנחנו לא יודעים מה לעשות .אך לעזור לה להתמודד במצב הזה .אודה לעזרתכם

לאמא, אני מציע, כמובן, שתנסי להשפיע על ביתך "לעצור" את הנפקדות ולחזור לבסיס, למרות קשייה ולנסות לדבר (היא, ואם צריך אז גם את) עם מפקדיה, רופא היחידה ואפילו הקב"ן עצמו. במקביל ובמידה ואת לא מצליחה בכך, כדאי שתיפני לפסיכולוג "אזרחי", בעל רקע וניסיון בעבודה עם הצבא, לקבלת חוות דעתו המקצועית והמלצותיו לכם וגם לצבא עצמו.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה