ציפרלקס והיפוכנדריה-

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/09/2017 | 14:05 | מאת: דנדו

שלום, התחלתי לקחת ציפרלקס(10 מ"ג)עקב חרדות שנבעו מהיפוכנדריה לפני כשנה , עד עכשיו היה הרוב בסדר אבל כרגע נראה שחרדות ההיפוכנדריה חוזרות בגלל מיחושים שונים שלי ,אמנם לא בעוצמה של פעם אבל עדיין קיימים וגורמים לי לבזבז חצי יום בשיטוטים באינטרנט לקבלת תשובות . מה מומלץ לעשות ? לגשת לרופא להגדלת המינון ? או לקבל טיפול מתאים ? או לנסות לבדי להוריד את הסטרס ?? נא עזרתך

לדנדו, אילו יכולת "להוריד את הסטרס לבד", כנראה שלא היית פונה לפורום ולוקח "ציפרלקס". היפוכונדריה היא תופעה שכיחה, בהיותה הגנה פסיכולוגית-אבולוציונית, מפני נזק וסכנה בריאותיים אפשריים. אך אם ההגנה, כמו במקרה שלך, מועצמת ורגישה מידי היא עצמה הופכת לבעיה וגורמת למצוקה נפשית קשה העלולה אף לפגוע בתפקוד. לכן, במקביל לטיפול תרופתי ואולי אף במקומו, כדאי שתפנה לקבלת טיפול פסיכולוגי שיעזור לך להבין את מקורות חרדתך ויוכל לספק לך כלים להתמודדות איתה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה