התעוררות באמצע הלילה עם הרגשת בטן מלאה ובחילה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

11/06/2017 | 07:43 | מאת: טליה

אני בת 30 גובה 1.68 משקל 54. לאחרונה באמצע הלילה אני מתעוררת מתוך שינה עם הרגשה של בטן עליונה מפוצצת. וכבר פעמיים עברתי לילות לבנים של הקאות יש לציין שאין לי כאבי בטן רק הרגשת מלאות יתרה. התזונה שלי היא בסדר אני כן משתדלת לאכול בריא, יש ימים שפחות. לרב שותה משקה מוגז דיאטטי. אני מאוד מפחדת שהדבר הזה שקורה לי בלילות האחרונים יהפוך לקבוע ואהיה אנורקסית, כי גם ככה אני מפחדת לאכול בערבים מהפחד שאקיא בלילה וכולם אומרים לי שאני רזה. בעבר סבלתי מחרדות אותן ליוו בחילות והקאות אבל אני לא בטוחה אם זה המקרה, מכיוון שאני מתעוררת מתוך שינה ולא ליוו אותי מחשבות ופחדים לפני. מה יכולה להיות הבעיה? האם לגשת לרופא? האם זה פסיכולוגי? (לפני חצי שנה עברתי לגור עם החבר) יש משהו שאני יכולה לעשות כדי למנוע את זה?

ערב טוב אני מציע שתחילה תבדקי בעייתך, עם רופא המשפחה שלך. אם תישלל סיבה רפואית אורגנית, כדאי יהיה שתיפני לבירור ואבחון משלים אצל פסיכולוג קליני, או באופן פרטי, או במסגרת קופת החולים אליה את שייכת.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה