תבנית לפני כתר בשן
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
שלום רב לך יש שן טוחנת שיש לה סתימה רגילה. הרופא שלי החליט שאני צריכה לעשות שם טיפול שורש +תבנית+כתר כי זה יותר יפה מסתימת אמלגם שנראה לעין כשאני מחייכת. אחרי צילום נשך כפול לא נראה צורך לעשות שום דבר כי אין עששת והסתימה תקינה. מה דעתך(כרופא שהלקוח חשוב לו)? אני רואה את זה כמיותר לי גם כספית וגם שאין לי חשק לעבור זריקות כאבים וכל השאר רק בגלל יופי ? בברכה ותודה מראש
שלו ציפי. לפי דבריך אני מבין שהשן משוחזרת בסתימת אמלגם ללא בעיות.ואם הרופא אמר לך שאין בעיות אז מדוע אינך מסיקה מכך שאין צורך לבצע אף טיפול?
ציפי שלוםם. אם אינך משוענעת שהכתר חיוני אל תסכימי ל ביצוע הטיפולים הכרוכים בכך .דרושה הסכמה מדעת לטיפול כלשהו בפה ועל אחת כמה וכמה לטיפול כזה שהוא אלקטיבי . אם את רוצה להוועץ בעוד רופא שיניים עשי זאת בבידיעת הרופא שלך ובסיוע שלו תוך צירוף כל חומר הנדרש לכך . ייתכן ושיקולים אסטטיים מנחים את רופאך להמליץ לך על הטיפול בשן ,אך זכותך לא לרבל את עצתו.
גרינבאום ! אני חושב שהפעם אתה צריך לקבל את אות הדיפלומט העדין.אינך רואה מה קורה?