שאלה-ליטוש כתר עד המתכת
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
האים זה בסדר ללטש כתר עד שנראית שיכבת המתכת? זה קרה תוך נסיון התאמת כתר במקום אחר, כך שהשיניים יסגרו טוב. תודה.
rotem שלום. אפשר : כל זמן שעובי החרסינה מסביב גדול מ 1 מ"מ ועוביה של המתכת במקום המשוייף עולה על 0.4 מ"מ .אם לא חבל"ז הכתר יתקלף ובמקום המתכת הגלוייה עלול להיווצר חור .
למרות שזה קורה מדי פעם ,זה לא אמור לקרות.בהכנת השן לכתר אנחנו אמורים לקחת בחשבון את כל הגורמים ולדאוג שיהיה מספיק מקום למתכת לחרסינה וכ"ו...אולם מדי פעם מגיעים לפה עם העבודה ומסתבר שמסיבה כזו או אחרת אין מספיק מקום.הפתרון הוא ללכת אחורה,לשנות את ההשחזה ולבצע כתר חדש.לא כולם ולא תמיד (כולל החתום מטה) נוקטים בדרך זאת.מצד שני להגיע למתכת זה פשוט מכוער או בעדינות "פחות אסטטי" (אם היית מקבל את המקרר החדש שהזמנת עם שריטה בדלת בוודאי היית חוזר לחנות ואולי אפילו עם מקל....)זה עונה על השאלה????????? ד"א כשמגיע מישהו אלי עם עבודה לא שלי (כתר או גשר חרסינה) שבה גלויה המתכת, ברוב המקרים נייעץ לו לחזור לרופא שביצע את העבודה לתיקון או לא לעשות דבר היות וכל זמן שאין חור גם במתכת לפחות בריאות שיניו לא תיפגע.באשר לוידאו של החתונה של הבן-דוד לא בטוח.
רותם שלום ! אני מצטרף לדעתו של דר עודד שרון יש לחזור מספר צעדים אחורה לתקן השחזה מידות חדשות וכתר חדש-זאת במידה וקימת אפשרות מבחינת גודל הכותרת . במידה והכותרת קטנה יש לתכנן מראש משטח לעיסה מתכתי ולידע אותך מראש.