סוכר ושיניים
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
שלום, רציתי לברר ענין מסויים. ידוע לי כי אכילה ושתיה של מזונות המכילים סוכר לבן/סינטטי מזיקה מאוד לשיניים וצריכתו במשך היום מגבירה היווצרות עששת. אם אני צורכת פירות במהלך היום המכילים גלוקוז/פרוקטוז טבעי, הנזק הוא מופחת? האם הסוכר הטבעי שבפירות מזיק פחות ומסיס יותר מאשר סוכר סינטטי? תודה מראש, איריס
לקריאה נוספת והעמקה
איריס שלום.-שאלתך מצויינת ! סוכר הפירות הוא חד סוכר לעומת הסוכרוס שהוא דו סוכר .מפירוקו של הסוכרוז לגלוקוז ופרוקטוז מפיקות הבקטריות אנרגיה של ATP נוספת לליבוי הורדת הPH ויצור החומצות שהן הפוגעות בחומר השן.כך שהפעילות העששתית גוברת בהרבה בנוכחות דו סוכר .