כתר זמני

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/02/2003 | 19:34 | מאת: רני

האם את הכתר הזמני עושים על המקום למה צריך זאת וכמה זמן לובשים זאת האם צריך מידות לכתר הזמני האם מדביקים בדבק זמני, מה ההבדל בין הכתר הזמני לכתר הקבוע האם זה סוג הדבק

לקריאה נוספת והעמקה
17/02/2003 | 21:07 | מאת: משועממת

הכתר הזמני נעשה מחומר אקריל השונה מחומר הכתר הקבוע שהוא בדכ חרסינה או חרסינה מאוחה למתכת שמן הסתם יותר אסטתית יותר חזקה ויותר מדוייקת כי נעשית ע"י לקיחת מידות מדוייקות של השן + עבודה של טכנאי במעבדה. הכתר הזמני דרוש מכמה סיבות הסיבה העיקרית היא שלאחר השחזת השן החניכיים מדממות וקשה לרופא השיניים לקחת מידה מדוייקת עצם עשיית כתר זמני מאפשרתלחניכיים להחלים בצורה תקינה ומאפשרת מידה מדוייקת של הכתר הקבוע חוץ מזה קצת קשה להסתובב עם שן מושחזת ללא כיסוי הולם מבחינת יופי נוחות או רגישות באם השן לא עברה ט"ש . לגבי מידות- נהוג שבכתרים קדמיים ךלוקחים מידות ע"מ שטכנאי מעבשדה יתן כתר "מבושל" מבחינתך יותר אסתטי וכן הדבק כאן הוא זמני.

20/02/2003 | 02:11 | מאת: ד"ר גרינבאום

רני שלום. לכתר זמני חשיבות רבה להלן כמה תפקידים שהוא ממלא: 1)חבישה של פצע ההשחזה כדי לעזור לריפוי. 2)הגנה על השן מגרויים טרמליים וכימיים . 3)שמירה על מרחק בין השיניים הסמוכות שלא ישתנה. 4)שמירה מבקיעת יתר של השן הנגדית או השן עצמה למנעת שינויים לאחר המטבע לכתר . 5)שמירה על המרחב הביולוגי של החניכיים והשןומניעת זחילת החניכיים כלפי הכותרת ובכך אי התאמה של הכתר. 6) מניעת התפתחות עששת בדנטין החשוף. 7)מראה אסטטי שמאפשר לפציינט הופעה בחברה. 8)הגנה על הלשון והלחיים משפשוף ופציעה . 9)שמירה על החניכיים העדינות מסביב לכתר כדי למנוע נסיגה . 10)דימוי הכתר שיבוא ובדיקת הפונקציות שהוא משחזר :פונטיקה ,אסטיטקה ולעיסה כדי למנוע תקלות. 11)הגנה על מוך השן מפגיעת זיהומים החודרים מהפה. 12)מניעת דחיסת מזון על החניכיים ופגיעה מכנית בם. הכתר הזמני עשוי אקריל שביר ונצבע עם הזמן ואף סופל ריחות ואלו הכתר הקבוע עשוי מתכת או פורצלן או שילוב של שניהם והוא חזק ומותאם בדיוק רב יותר לשן עליה הוא מורכב .

מנהל פורום רפואת שיניים