הבהרה
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
שני שיניי החלב הקידמיות נשרו כבר אך השיניים הקבועות צמחו בתוך הפה (בגלל שהן התחילו לצמוח לפני ששיניי החלב נשרו). והשאלה שלי היא האם הן עתידות לצאת החוצה מעצמם או שרק אורטודט יוציא אותן? לכן ציינתי שכאשר הוא סוגר את הפה, השיניים התחתונות עולות על הקדמיות ומפריעות להן לצאת. מקוה שכעת אני ברורה יותר. אשמח לקבל את התיחסותך. דרך אגב, כבר נשרו לו 4 שיניים כך שאני לא מודאגת מקצב נשירת השיניים שלו.
מיכל שלום. בדרך כלל השיניים הבוקעות לפה מתיצבות במקום במקום בו מתאזנים כוחות השפה והלשון וזה לרוב במקום המיועד לשן .רק כאשר יש חוסר מקום או הרגל (מציצת אצבע או עיפרון ,תחיבת לשון ועוד) השיניים עלולות להתייצב בעמדה אקטופית (מחוץ לקשת השיניים). טיפול אורטודונטי נהוג להתחיל אם רופא השיניים שלכם החליט שיש צורך בו רק לקראת גיל 10 בדרך כלל .
מיכל ודר' בוכמן שלום . ברור לגמרי שמיכל תגיע עם בנה לרופא השיניים המשפחתי אחת לשנה לכל היותר ובד"כ כל חצי שנה . לפי הממצאים שלו יחליט הנ"ל אם להפנותם לאורטודונט או לא .בינתיים אין מקום לבהלה .בודאי שאין אצים רצים ישירות לאורטודונט אלא בהמלצת רופא השיניים המשפחתי או הפדודונט .
מיכל שלום רב ! התמונה שאת מציגה אינה ברורה לגמרי, הייתי מציע לך בכל מקרה להגיע לייעוץ אורתודנטי. כפי שאני מבין קיים אצל ילדך מצב של מנשך צלבי קידמי בו השיניים התחתונות נמצאות קדמית לעליונות ואין זה מצב תקין ויש לטפל בו בברכה ד"ר בוכמן אביתר