שתלים
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
קיבלתי מספר הצעות לביצוע שמונה שתלים הבדלי המחירים ממש מדהימים, מ-1500 ש"ח לשתל אחד ועד 4500 ש"ח, כלומר פי שלוש. הוסבר לי ע"י הרופא שהציע מחיר יקר, כי הסיבה להבדל נעוצה בשתי סיבות. 1. הוא משתמש בשתל אמריקאי מאושר. 2. שיטת הניתוח שלו היא ארוכה, הוא ממש פותח את הלסת וקובע את השתל בדיוק מקסימלי, ואילו אחרים משתמשים בשתלים לא מאושרים ומבצעים את ההשתלה ע"י קדיחה פשוטה לתוך העצם עם הרבה אפשרויות לטעויות במיקום השתל בתוך העצם. שאלותי הן: מה ההבדל בין השתלים והאם שתל לא אמריקאי מאושר חלש יותר, שביר יותרף בעל אורך חיים קצר? מה ההבדל בשיטות ביצוע ההשתלה? לי דווקא נראה שקדיחה מינימלית ולא פתיחת הלסת טראומטית פחות ונינת להחלמה מהר יותר? אשמח לדעת את דעתך בנדון.
שלמה שלום. אסור לרופא שיניים בתכלית האיסור עשות שימוש בשתלים שלא אושרו ע"י אמ"ר (הרשות לאישור ציוד וחמרים רפואיים מטעם משרד הבריאות ) רשיון כזה ניתן בקלות למערכות שתלים שעברו אישור הFDA האמריקאי או ה-TUV האירופי והדבר מעיד שהם מתאימים לייעודם .מי שמשתמש בשתלים שלא אושרו עובר על ההנחיות של משרד הבריאות בנושא . לעניין טכניקות הכנסת השתלים הן לא שונות מסוג שתל אחד לשני אלא אם כן מדובר בשיטה שאינני מכיר . בכל השיטות המוכרות לי פותחים את החניכיים ומדייקים בכיוון השתל תוך שימוש בפלטה שקופה שהוכנה מראש לשם כך . לגבי עלויות השתלים מסוגים שונים , הרי אלו תלויים במחקר ופיתוח שהושקעו בייצורם של החלקים השונים ובעחוליות הייצור שהן שונות מארץ לארץ ומטכניקה אחת לשניה . רופא השיניים מתמחר את המחיר בין השאר לפי העלות אך לא רק לפיה אלא לפי המאמץ הצפוי ובהתאם לרמת חיי משפחת הרופא .חשוהב מכל הוא האמון ברופא ובמיומנותו ופחות חשוב שיהיה זול .אם אפשר ששני הדברים ייקרו יחד -מה טוב .
לשלמה גם אני מתעניינת בנושא והבנתי שחלק מהמחיר נובע גם אם השתל עשוי מטיטניום או מחומר אחר. אני מבינה שטיטניום טוב יותר. נורית
ראשית, תודה לך על תשובתך הענינית כיצד ניתן לקבל רשימת השתלים המותרים ע"י משרד הבריאות. נכון שחשוב האימון בין הפציינט לרופא, אבל גם ברור שפער מחיר עד כדי פי שלש, זה שיקול שחייבים לקחת בחשבון.