לצחצח 2 שיניים?
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
שלום רב, תינוקי בן 8.5 חודשים. יש לו 2 שיניים קדמיות - וזהו. האם לצחצח לו אותן? ואם כן, איך? הוא כבר אוכל, יונק, דייסות, פירות וכד'. עד כה - לא ציחצחתי לו - זה בסדר? תודה. ועוד שאלה - כאשר יצאו לו 2 השיניים - הוא מאוד סבל. האם גם בפעם הבאה הוא יסבול? מתי ניתן לצפות לפעם הבאה? תודה שוב. .
עינת שלום מה שהיה היה - היום תפתחו בדף חדש ותתחילו לצחצח במו ידיכם את שיני בנכם. צחצוחו העצמי של תינוקך יש לו ערך חינוכי בלבד והוא לא יכול להיות יעיל עקב קשיים בקואורדינציה בגיל רך זה . הצחצוח הנכון והיעיל צריך להיות שלך ושל בן זוגך פעמיים ביום במברשת שיניים קטנה ורכה בפיו של התינוק שלכם תוך הסרת הרובד הבקטריאלי מעל השיניים .בהתחלה אפשר להסיר בזהירות את הרובד בעזרת פד קטו של גזה מעוקרת מכל עברי השן ועם הזמן יש לעבור למברשת שיניים המתאימה לגיל הרך . אני ממליץ שלא תשתמשו במשחת שיניים ובודאי לא משחה המכילה פלואוריד עקב סכנת הבליעה בגיל כה רך וחוסר יעילות שטיפת הפה . עודדו אותו להתמיד בצחצוח ובהדרגה הוא יגיע לצחצוח יעיל כאשר בגיל 3-4 ישנו סיכוי להתחיל במשחה לילדים המכילה ריכוז נמוך יותר של פלואוריד המתאים לגיל הרך .
עינת שלום. לעניין שאלתך בנושא חזרת הסבל הרב שעבר התינוק בעת בקיעת השן הראשונה - הרי יש סיכויים שלא . בקיעתן של שיני חלב רשאשונות מלווה בשינוי קיצוני באוכלוסיית החיידקים בפה ובלוע של התינוק - הופעת חיידקים אנאירוביים שלעיתים גם גורמים זיהומים בלוע ושקי הבקיעה של השיניים .לעיתים גם היציאות של התינוק הופכות בשל כך לנוזליות ומסריחות בגלל זיהומים קלים הנוצרים במעיים בהעדר איזון בין מרכיבי פלורת המעיים . כל הנ"ל מביא לכאבים ,בלוע ,באוזניים ובבטן שאותם מבטא התינוק בבכי. בשלב מאוחר יותר מתאזנת אוכלוסיית החידקים בפה ובלוע והגוף שלו לומד לחיות עם האוכלוסיה האנאירובית של החידקים , כך שלא צריכה להיות תגובה כה חריפה בבקיעת השיניים הבאות.
תודה תודה עך 2 התשובות המקיפות!