למה טיפולי שוש לא מצליחים תמיד?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/04/2000 | 17:10 | מאת: .גבי

עשוי לי 5 טיפולי שורש ומתוכם 2- נכשלו ואחד בסימן שאלה . רופא השיניים שלי אומר שאצטרך לעבור חידוש טיפול שורש באחד המקרים ועקירה במקרה שני. למה נכשלים טיפולי שורש ?

15/04/2000 | 18:32 | מאת: ד"ר רונן ר.

כ - 5 % כישלונות בטיפולי שורש שבוצעו על ידי מומחים עלולים להיכשל. האחוזים האילו גדלים ככל שמיומנותו ושימת ליבו של הרופא המבצע לנקיונה וחיטויה של תעלות השורשים. במידה ולא בוצעו טיפולי השורש על פי הכללים המקובלים,שאין זה המקום להסבירם,הרי שיש לצפות לתופעות של דלקות לאחר טיפולי השורש. ממליץ לפנות למומחה לטיפולי שורש כיון שהספרות המקצועית מראה שבחידושי טיפולי שורש יש סיכוי של 30 % כישלונות !!!! (שבוצעו על ידי מומחים) כדאי שתתיעצי עם רופאך המטפל בקשר לכך....

16/04/2000 | 07:42 | מאת: ד"ר גרינבאום

טיפולי שורש שהינם בד"כ הכנה של תעלות השורש ומילויים על פח עקרונות ביומכניים (שלומד הרופא ועל פי עקרונות אנאטומיים שנלמדים אף הם בפקולטות לרפואת שיניים) באופן הרמטי כך שזיהום לא יעבור מחלל הפה לקצה השורש . במהלך הביצוע של הטיפול על פי עקרונות אלו עומדים בפני רופא השיניים מכשולים קשים :האנטומיה הקשה והבלתי צפויה של השינים (שורש עקום תעלות צדדיות וצרות ומספר רב של תעלות בשן בשונה מן האנטומיה) , בעיות ביומכניות של התגברות על הנ"ל ומילוי השורש באופן הרמטי ומיכשור אשר עדיין לא הגיע לשלמות הפיתוח . נוסיף לכך את הבעיה של טיפול בזיהומים עקשניים באיזור שלא תמיד אפשר להגיע אליו והתפתחותם של חיידקים יציבי רוב האנטיביוטיקות ותגלי שמדובר בכל זאת במשימה קשה שאין עימה וודאות להצלחה . לכן כשלונות בטיפולי שורש היו וכנראה יהיו כנראה גם בעתיד . ככלל יש להסתכל על טיפול שורש כעל נסיון נואש להצלת השן מעקירה עם סיכויי הצלחה של קרוב ל80% אך גם לכשלונות בטיפול שורש ישנם עדיין דרכים להתמודדות בדרך של הפניה למומחים לאנדודונטיה לחידוש טיפול השורש והפנייה למומחים לכירורגיה לטיפולים ניתוחיים מתקנים - המעלים את סיכויי ההצלחה (כפי שהזכיר ידידי המלומד דר' רונן ר' בתשובתו) . רופא השיניים שלך הוא שיחליט יחד עימך אם להפנותך למומחה ולאיזה מומחה או לחילופין לעקור את השיניים שטיפול השורש בם נכשל ללא סיכוי לריפוי .

מנהל פורום רפואת שיניים