טעם נוראי בפה
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
שלום רב כבר יותר מחודש יש לי טעם נוראי בפה,כמו מתכתי מר, הפה תפוס כאליו שהלשון נכותה, אני כרגע מטופלת אצל רופא שיניים, שאלתיו והוא אמר אולי מהדבק שהוא מדביק כל פעם יש לי אתזה, זה פשוט מטרד, כל דבר שאני אוכלת לא טעים לי מה עושים תודה על תשוסתך המהירה
לא סביר שרופא השיניים מדביק אותך מכייון שבכל מרפאת שיניים מעקרים את כל הכלים לשימוש חוזר .סבירא להניח שמדובר בתגובה אלרגית לחומר חיטי מסויים שמשמשש את הצוות במרפאה ןלך לא רצוי לבוא במגע עימו .נסה לברר באיחו חומרים מחטאים את הכלים במרפאה ובדוק עם אלרגולוג לאיזה מהם אתה רגיש .אםזולא טלרגיה יתכן ומדובר בזיהום פטרייתי המתעורר בכל פעם שהרקמות בפה הנפגעות במקרה כזה הטיפול הוא אנטיפטרייתי בג"ל שירשום לך רופא השיניים. עדכן אותנו במה שיימצא .
לעיתים שתי מתכות מסוג שונה בפה יכולות ליצור מין מעגל חשמלי והחלפת יונים בינהם שיוצרות טעם מתכתי בפה (זרם גלווני ).אז מה בדיוק הטיפול שהרופא עושה לך? והאם יש לך סתימות אמלגם ישנות או כתרים ישנים יותר בפה?
נתקלתי במספר מיקרים שאנשים פיתחו טעם מר בפה בעקבות אכילת צנוברים