כתרים
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
שלום רב! עשיתי שני כתרים צמודים בשיניים קדמיות לפני כ - 4 חודשים. הרופא אמר שהוא שם לי בינתיים דבק זמני, כדי להתרגל ולבדוק שאין בעיות מיוחדות. רציתי לדעת כמה זמן אפשר להיות עם דבק זמני לכתר? והאם יש תחושה מסויימת שאפשר לדעת שיש להוריד את הכתרים ולשים דבק קבוע? בתודה מראש
עדי שלום. הדבקה זמנית של כתרים מיועדת לבחון את המצב לאחר השקום הפרוטטי של השינים. לבחון אם אין הפרעות אסטטיות .אם אין הפרעות פונטיות בהגייה של עיצורים ואותיות כגון :דטתלפ,ולבחון אם אין הפרעה פונקצויונלית בלעיסה או נגיסה או בדיבור (שנשון או יריקה תוך כדי דיבור שלא היו קודם למשל או לחילופין שהיו קודם ובין המטרות של השיקום רצינו להעלים אותן).ואין לה תחליף .אלא מאי -לעיתים המטופל לוקח לעצמו חל"ת מרופא השיניים בשלב כהקריטי (איני אומר שאתה לקחת חל"ת כזה )או שמערכת הRECALL SYSTEM שוכחת לזמן את המטופל להדבקה קבועה .המקרה כזה עלול להתפתח WASH OUT של הצמנט הזמני שלרוב אין לו כל סממנים מקדימים ועששת מתחת לכתר שהורסת את השינים מתחת לשחזורים אלו ..פרק הזמן המקסימלי להדבקה זמנית לא יעלה על חודש אחרת חבל על הרעיון הטוב של הדבקה זמנית ושכרו יוצא בהפסד של השינים המאחזות וצורך לעקור אותן ולהכין תותבת קבועה או נשלפת במקום השיניים שרצינו לשקם .
שלום לד"ר גרינבאום תודה על התשובה המהירה. יש לציין ששתי השיניים עם הכתרים החדשים עברו טיפול שורש לפני הרבה שנים, והשחירו. כעת לאחר שהרופא שם לי את הכתרים החדשים עם דבק זמני, הוא אמר לי שזה יכול להיות ככה גם כמה חודשים, לפני שמדביקים באופן קבוע, כך שזה לא על דעת עצמי. דבר שני, השאלה עלתה משום שלאחר כ-3 חודשים מההדבקה הזמנית התחלתי לחוש רגישות לחום באחת מהשיניים. הרופא ניסה להוציא את הכתרים ולא הצליח, וחשש שהם יפגעו מהפעלת כוח, לכן אמר לחכות שוב, רק אם הרגישות לא תחלוף יש לבדוק מה קורה. אולי תוכל להסביר לי מה זה יכול להיות בכל זאת? ואולי הרופא לא פעל כנדרש?
שלום לד"ר גרינבאום תודה על התשובה המהירה. יש לציין ששתי השיניים עם הכתרים החדשים עברו טיפול שורש לפני שנים רבות, והשחירו. כעת לאחר שהרופא שם לי את הכתרים החדשים עם דבק זמני, הוא אמר לי שזה יכול להיות ככה גם כמה חודשים, לפני שמדביקים באופן קבוע, כך שזה לא על דעת עצמי. דבר שני, השאלה עלתה משום שלאחר כ-3 חודשים מההדבקה הזמנית התחלתי לחוש רגישות לחום באחת מהשיניים. הרופא ניסה להוציא את הכתרים ולא הצליח, וחשש שהם יפגעו מהפעלת כוח, לכן אמר לחכות שוב, רק אם הרגישות לא תחלוף יש לבדוק מה קורה. אולי תוכל להסביר לי מה זה יכול להיות בכל זאת? ואולי הרופא לא פעל כנדרש? בתודה מראש