טקטיקה בצחצוח שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

29/05/2001 | 17:31 | מאת: יורם

לד"ר גרינבאום שלום, מתוך דאגה לחניכיים שלי, נקטתי עד כה בשיטה הבאה: צחצחתי בערב ב"אלמקס", כדי לספק פלואור, ובבוקר - ב"ארונל פורטה", כדי להגן על החניכיים. היום, בטיפול שגרתי אצל השיננית, היא אמרה לי שעם כל הכבוד לטקטיקה המיוחדת, העובדה שאני לא מצחצח פעמיים ביום במשחה המכילה פלואור ("ארונל" אינה מכילה פלואור, רק ויטמין E) היא בעוכריי, ועליי לצחצח פעמיים ביום במשחה כזו. אני פשוט דאגתי לחניכיים, עקב כל הסיפורים על כך שיש להגן עליהם, כי דלקת חניכיים היא הסיבה הראשית לאיבוד השיניים בגילאים מתקדמים (אני בן 30). אז מה עושים ומי צודק? לתשובתך אודה, יורם. נ.ב. אני מבקש לא להציע לי את "מרידול", כי הטעם שלה נוראי!

לקריאה נוספת והעמקה
30/05/2001 | 11:06 | מאת: ד"ר גרינבאום

יורם שלום. מומלץ לצחצח את השיניים תחילה ללא משחה ע"מ להסיר את הרובד הבקטריאלי שהוא הגורם האטיולוגי של כל מחלות החניכיים .אחרי הצחצוח והניקוי תוך שימוש במברשת שיניים ,חוט דנטלי ,קיסמי שיניים וחוטרים לניקוי בין השיניים ,מומלץ לחזור ולצחצח במברשת שיניים עם משחת שיניים המכילה פלואוריד ולא חשוב מי היצרן ,כדי להגדיל את עמידות חומר השן לעששת וכדי להקטין את הידבקות הפלאק למשטחי השיניים.

31/05/2001 | 21:02 | מאת: ד"ר גרינבאום

יורם שלום . המילה טקטיקה צדה את עיני מאוחר .זו באמת מלחמה במליוני חיידקי הפלאק עד כדי נסיון להפחית את כמותם לכדי עשירית באמצעים מכניים כימיים וביולוגיים.

מנהל פורום רפואת שיניים