שארית שן אחרי עקירת שן בינה כלואה
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
שלום רב, עברתי לפני כארבעה ימים עקירה כ של שן בינה כלואה. אני מרגישה בחניכיים חתיכה של שן מבצבצת מתחת ללשון והיא גורמת לי כאבים באכילה, בדיבור, בבליעה. האם זה דבר נורמלי, ייתכן כי העקירה לא בוצעה כראוי ? האם יש צורך לחזור לרופא או שזה אמור לצאת לבד?
יכול להיות שזה חלק מהשן או חלק מהעצם בו ישבה השן. יש לחזור למרפאה לבדיקה
תודה רבה, באמת היה מדובר בעצם שהייתה תקועה בחניכיים. הרופא לא הצליח להוציא את כולה עדיין נשארה חתיכה ממנה בחניכיים, האם זה בסדר? זה יכול להזיק ? פשוט המקום פצוע והוא לא יכול כרגע להמשיך ולנסות להוציא. ועוד שאלה אני שבוע אחרי העקירה ויש עדיין הגבלה בפתיחת הפה האם זה נורמלי ?
ההגבלה בפתיחה יכולה לקרות. אפשר להעזר בכדור אדוויל. שבב העצם או שיספג מעצמו (אם לא מפריע לך). או שחוציאו בשלב אחר.
המקום שהרופא הוציא ממנו את חתיכת העצם כואב מאוד וכולו מכוסה בשכבה לבנה עד לשן שנעקרה. האם זו דלקת ? המקום מאוד כואב ומכאיב גם בבליעה אם הרופא לא יכול לגעת במקום כי הוא פצוע מה ניתן לעשות ?
כרגע אל תעשי כלום. כדאי לשקול מתן אנטיביוטיקה
אני נוטלת עדיין אנטיביוטיקה מאז העקירה.. תודה רבה