שארית שן אחרי עקירת שן בינה כלואה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

23/11/2025 | 00:11 | מאת: מעיין

שלום רב, עברתי לפני כארבעה ימים עקירה כ של שן בינה כלואה. אני מרגישה בחניכיים חתיכה של שן מבצבצת מתחת ללשון והיא גורמת לי כאבים באכילה, בדיבור, בבליעה. האם זה דבר נורמלי, ייתכן כי העקירה לא בוצעה כראוי ? האם יש צורך לחזור לרופא או שזה אמור לצאת לבד?

יכול להיות שזה חלק מהשן או חלק מהעצם בו ישבה השן. יש לחזור למרפאה לבדיקה

24/11/2025 | 08:38 | מאת: שארית שן

תודה רבה, באמת היה מדובר בעצם שהייתה תקועה בחניכיים. הרופא לא הצליח להוציא את כולה עדיין נשארה חתיכה ממנה בחניכיים, האם זה בסדר? זה יכול להזיק ? פשוט המקום פצוע והוא לא יכול כרגע להמשיך ולנסות להוציא. ועוד שאלה אני שבוע אחרי העקירה ויש עדיין הגבלה בפתיחת הפה האם זה נורמלי ?

ההגבלה בפתיחה יכולה לקרות. אפשר להעזר בכדור אדוויל. שבב העצם או שיספג מעצמו (אם לא מפריע לך). או שחוציאו בשלב אחר.

25/11/2025 | 01:52 | מאת: שארית שן

המקום שהרופא הוציא ממנו את חתיכת העצם כואב מאוד וכולו מכוסה בשכבה לבנה עד לשן שנעקרה. האם זו דלקת ? המקום מאוד כואב ומכאיב גם בבליעה אם הרופא לא יכול לגעת במקום כי הוא פצוע מה ניתן לעשות ?

כרגע אל תעשי כלום. כדאי לשקול מתן אנטיביוטיקה

25/11/2025 | 08:37 | מאת: שארית שן

אני נוטלת עדיין אנטיביוטיקה מאז העקירה.. תודה רבה

מנהל פורום רפואת שיניים