איחוי\ציפוי
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
קראתי שיש 2 דרכים לשינוי הצורה של השיניים: איחוי וציפוי. רציתי לדעת מה ההבדלים בין 2 הטיפולים? מה טווח המחירים? והאם רוא שיניים רגיל עוסק בזה?
???? שלום שאלת שאלה מצויינת שהתשובה עליה מתאימה יותר לסטודנט או רוופא שיניים מאשר למטופל תמים. שתי הטכניקות שאיזכת אינן נפרדות והן משמשות יחד ובשילוב ביניהן לשינוי מראהו של המטופל במהלך טיפולים ברפואת שיניים קוסמטית או אסטטית . בטכניקה של האיחוי מוסיפים למשטחי השן לאחר צריבתם בחומצה פוספורית שכבות של חומר מרוכב כדי לעבותם ולשוות להם מראה וגוון ואפילו מתאר שטנים . בטכניקה השניה ש ל ציפו י מדביקים אלמנטים טרומיים למינות או אלמנטים המיוצרים אינדיביידואלית למשטחי השן במעבדה .גם כאן מדובר בלמינות ושחזורי תלוליות ומשטחי שן לועסים או חותכים OVERLAY וכו שילוב של טכניקות אלה יכול להיעזר גם ברשת סיבית עשוייה מחומר פלסטי לחיבור ובין קבוצות שיניים בבחינת SPLINT תוך שינוי במראה השיניים כדי לשוות למטופל מראה צעיר או סמכותי יותר ואפילו רך ועדין יותר . רופאי שיניים אשר התמחו בקוסמטיקה דנטלית עוסקים בטכניקות אלו אך כל רופא שיניים יכול ורשאי לעסוק בכך בתנאי שהוא יכול להוכיח שלמד את הטכניקות בקורס מוכר .לגבי עלות טיפולים אלה שהן עתירות מיומנות ובעיקר זמן כשזה האחרון קובע את המחיר -השמיים הם הגבול לגביהן והן נעות בין מאות לאלפי שקלים ליחידה של שן . אציין רק שאינני חסיד של רפואת שינים קוסמטית אך אי אפשר להתנגד לצרכים של המטופלים ועסקתי בטכניקות אלו רבות כאשר עסקתי בפרקטיקה פרטית עם הצלחות לא מועטות במתן מראה יותר אסטטי למטופלי.
אל תבלבל את השואל, אין בישראל התמחות ברפואת שיניים אסטטית. כל מי שרוצה יכול ללמוד בכל דרך שנראת לו את האסטטיקה ברפואת שיניים.הכי חשוב לבנות ביחד עם המטופל את מערכת הציפיות כדי שהתוצאה לא תאכזב.