חיטוי מברשות שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

07/01/2006 | 19:26 | מאת: איל

לאחרונה מנסים להפחיד אותנו שעל גבי המברשת שיניים נשארים חידקים רבים לאחר הציחצוח ושכדאי לנו לרכוש מכשיר המחטא את המברשת. עד כמה זה נכון? האם המברשות נושאות עליהן חידקים שעלולים להזיק לבריאות השיניים שלנו? לבריאות הכללית שלנו? אילו אמצעים אתם מכירים לחיטוי מברות השיניים? תודה, איל

לקריאה נוספת והעמקה
08/01/2006 | 01:27 | מאת: ד"ר גרינבאום

איל שלום. הדברים שאני אומר כאן הם על דעת עצמי בלבד :ראשית -כל משחת שיניים מכילה בין מרכיביה חומר מחטא לטווח קצרCHLORHEXIDINE -HEXACHLOROPHEN או לטווח בינוני TRICLOSAN בריכוז שדי בו כדי לשמור על המברשת מחוטאת עד לצחצוח הבא.בתנאי שהפה מכיל פלורה רגילה .אם ישנם פתוגניים וירוסים או פטריות בזיהום ממשי שאובחן - מומלץ ואף חובה להחליף מברשת שיניים לאחר מחלה ויראלית כגון הרפס ואף לאחר מחלה בקטריאלית כמו אנגינה ! היות ולא ניתן לעקר את המברשת במעקר חום או אוטוקלאב והוירוסים נשארים על המברשת וכנ"ל גם הנבגים של החיידקים המזהמים ועשויים לגרור זיהומים חוזרים בפרט של וירוסים כגון הרפס שלמעשה אין מתפתחת חסינות נגדם וכמובן לחידקים אלימים הגורמים זיהומים בגרון ובלוע !

07/03/2006 | 16:41 | מאת: דר' איתן בר

במידה ועדיין רלוונטי. ישנם מחקרים שמעידים על הדבקה חוזרת דרך מברשת השניים . אחד המחקרים בדק את המברשת לאחר שטיפה במים ונמצא שהשטיפה לא משפרת. ישנם מכשירים שונים שנועדו לחטא את המברשת בין שימוש לשימוש חלקם עובדים על נוזל חיטוי ואחרים על אור אולטרה סגול. ישנם מכשירים אישיים , למברשת אחת וישנם מכשרים משפחתיים למספר מברשות.

מנהל פורום רפואת שיניים