כאב באף ובשיניים
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
במשך תקופה ארוכה אני סובלת מכאבים באף. באחרונה אני מרגישה כאילו הכאב מוקרן למרכז הלסת העליונה (השיניים תקינות). מה יכול לגרום לתחושה זו? האם יש עצבים משותפים לשני האיזורים?
אני לא רופאה ולא מתיימרת להיות אבל קראתי על הנושא הזה בעקבות לחץ באף ואצלי היה מדובר בסינוסיטיס קל שאובחן על ידי רופא א.אג- סינוסיטיס יכול לגרום ללחץ באף,בלסת ולכאבי ראש ואולי אפילו סחרחורת.תלוי במידת החומרה
תודה על ההתייחסות, אך רופא א.א.ג לא איתר בעיה כלשהי בסינוסים. ברצוני להבהיר שהכאבים הם בארבע השיניים העליונות האמצעיות (ולא בעצם הלסת).
דנה שלום . האם נבדקת ע"י רופא אף אוזן וגרון? האם נבדק קלינית ורנטגנית ע"י רופא שיניים? אלו הצעדים הראשונים עלייך לעבור . העצבים משותפים ועוברים בצידי האף ובתקרת הסינוסים (חללי האויר של הפנים)ובהחלט יכול להיות שממצא באזור מסלול העצב הטריגמינלי המעצבב את רוב הפנים וחלקים קדמיים של הראש פגועים או מודלקים . בטוחני שאחד מהנ"ל יאתר את מקור הכאב ואם לא - עדיין ישנם הנוירולוגים שיוכלו לאתר את הבעיה .