המוגלובין

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

31/05/2008 | 09:26 | מאת: יקי

שלום רב מהי הרמה הנמוכה ביותר של המוגלובין המותרת להקרנות ? בברכה יקי

רמת המוגלובין נמוכה קשורה לתוצאות פחות טובות באופן כללי, אך לא ידוע לי על רמת סף אבסולוטית שבה מותר או אסור לתת הקרנות. לרמת ההמוגלובין חשיבות בהקשר של גיל, מחלות רקע, מצב בריאותי כללי והרגשת המטופל- אם הרמה נמוכה אך אין שום גורמי סיכון נוספים או הרגשה כללית רעה (חולשה וכו') אז אני לא מניח שיעכבו את הטיפול או יעמדו על מתן דם. יש גם תלות בקצב ירידת ההמוגלובין, וביכולת ההתאמה של הגוף לרמות נמוכות (ככל שהירידה מהירה יותר ההסתגלות יותר קשה). זה כמובן נכון לערכים גבוליים או מעט נמוכים, רמות קיצוניות יחייבו בכל זאת טיפול (ערוי דם)

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות