דחוף!!! למה מתכוונת הפסיכולוגית???????

דיון מתוך פורום  נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה

04/03/2013 | 10:07 | מאת: חיה

הי, הייתי שמחה להבין למה התכוונה הפסיכולוגית כשאמרה טריגר, *כשיש לך איזה טריגר???*אילו תחושות גוף יש? *מזה אסטרטגיה? איך אני יכולה להיות מאד מחוסנת נגד פגיעות של הסובבים,אני נפגעת מאד מהר??? אם יש לכן רעיון למכתב לקרוב משפחה שהוא נכנס לעיניים אישים,יתר המידה...ואפילו נגע מ'ס פעמים....שיהיה מכתב מאד נוקשה.... תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!1

לקריאה נוספת והעמקה
05/03/2013 | 00:08 | מאת: מתמודדת

היי חיה. בפנייתך יש כמה שאלו? לא כ"כ הצלחתי להבין.. מה שכן הבנתי - את לא מבינה את שאלתה של המטפלת בעניין הטריגרים? כלומר את שואלת מה את אמורה לחוש כשעולה לך טריגר?? או שלא הבנת מהו טריגר..?? דבר נוסף שאלת (ולדעתי זו שאלה רטורית, לא?!) על איך אפשר לחסן את עצמינו שאנשים לא יפגעו בנו??? וכן- רצית רעיון למכתב לקרוב משפחה שנוגע בך ואינך מעוניינת בכך? האם הבנתי אותך נכון?? מגיבה בקצרה כי ייתכן שלא לזה התכוונת לכן שאלתי.. בכ"א- בעיניין הטריגר (זהו דבר ייתכן שסתמי אבל הוא מקפיץ כאבים וקשיים...) כל אחד יכול לחוות תחושות שונות לגביי זה. האחד אכן ירגיש בגופו חוויות של ממש (אך בבדיקות לא בטוח שייראה משהו- ייתכן וזה יהיה סוג של התקף חרדה) השני יחווה רגשות עזים כגון כעס/ התאבנות/ התעלמות/ הדחקה/ בריחה וכד' כל אדם מגיב באופן שונה! לכן היא שאלה ותך מה את מרגישה כשמופיע לך טריגר.. כדי לנסות להכירך יותר או לטפל בזה וכד' זה דעתי. יקרה- מה שהכי הכי חשוב- אל תפחדי!!!! זכורה לי עוד הודעה שניסית לברר למה היא התכוונה.. א. את תמיד יכולה לשאול אותה. ב. (מה שלי נראה יותר) שזה אולי בא ממקום של פחד.. שמא את חוששת שאם אינך חושבת/ מרגישה וכד' משהו זה יעשה את סיפורך לא אמין או לא כמו כולם... לכן חוזרת ומדגישה לך- הנושא הוא נושא שמשותף לכולנו פה (לצערינו) אנו מאוד יכולות להזדהות אחת עם השנייה בהרבה מקומות היות וחווינו דברים דומים.. אבל שום דבר הוא לא בדיוק כמו של השניה. אין לומר "זה נכון מה שאני מרגישה" או "מה עליי להרגיש" וכו' תהיי קשובה אלייך. אל תחששי!! כל אחת חווה את העניין באופן שונה וזה הכי מובן!! אולי הסטתי את הנושא.. ואולי אמרתי דברים לא נכונים לגבייך. אם כן- בבקשה התעלמי מהכל!! אם לא אשמח אם תכווני אותי יותר ואם אוכל לעזור- בשמחה! לגביי המכתב- אני עוד לא יודעת לומר/ לחבר דברים כאלו... נסי אולי יחד עם המטפלת לחשוב על כיוון או לנסח את המכתב ממש ביחד. בהצלחה יקרה. מקווה שעזרתי.. מתמודדת.

05/03/2013 | 19:44 | מאת: חיה

ממש תודה על התשובות כן אני רואה שממש בילבלתי אותכן,לא הבנתי מזה טרייר?ואילו רגשות יכולות ללוות את הטרייגר?האמת שאני ממש לא מרגישה טוב עם המועקה ממש כואב לי בחזה,ירדתי היום לאילת ליומיים לבד להתאוורר קצת,כן איך אני יכולה לחסן את עצמי לגבי פגיעות?מכל דבר אני נפגעת ואז אני נסגרת בחדר לצערי,אין לי כח להתמודד,ממש שמחתי לקרוא את עצותייך ונקווה לטוב,היום נפגשנו והיה מאד קשה ני לא מסוגלת להכניס כלום לפה מהשיחה שהייתה נותר לי רק לקוות לטוב..............שוב תודה רבה!!!!!!!!!!!!

05/03/2013 | 08:44 | מאת:

אני לא בטוחה למה התכוונה הפסכולוגית שלך. ואני חושבת שהכי טוב לשאול אותה. להרגיש בנוח לשאול ולבקש הבהרות. שאלת כמה שאלות ברצף ולא כל כך ברור לי מה בעצם את שואלת. לגבי טריגר: טריגר הוא משהו= דבר שמעורר ומוביל לדבר אחר טריגר יכול להיות כל דבר שמעורר את הזכרון של הפגישה. חלק מהטריגרים הם גלויים כגון סיפור, מילה, סרט , אדם שמזכיר ויש טריגרים שהם סמויים ולא תמיד ניתנים לזהוי במהירות, כגון רייח, טעם תמונה וכ"ד חוסן זה דבר שנלמד ונבנה עם הזמן, אני מאמינה שבטיפול תוכלי לבנות חוסן, ולשמור על עצמך מפני פגיעות מהסביבה. לגבי המכתב. כתבי מכתב קצר שורות קצרות שמביעות את הרגשתך ומסבירות את הדרושה שלך. אל תסברי יותר מדי ואל תארכי. היה ממוקדת כך שהמסר יעבור בקלות ובברור. בהצלחה אידה פסיכותרפיסטית עו"ס MSW מומחית בטיפול בנפגעי/ות תקיפה מינית http://www.orhanefesh.co.il

05/03/2013 | 22:56 | מאת: חיה

הי זו שוב אני,מקווה שאני לא מטרידה אותך...רציתי להודות לך על התשובות הנקודתיות ועל התמיכה הרבה...אין מילים את נותנת לי תכח להמשיך ולקוות לטוב בעזה....ומקווה שהאגור כוחות נפשיים להמשך...והלוואי וירבו כמוך..... אנשים כמוך הם יחידי סגולה...אין בנמצא...וואו אני מזה בלחץ ספרתי לה היום על איזו קטינה שמשהו הטריד אותה ואז היא אמרה שבפגישה הבאה נצטרך לעשות משהו בנידון אני בלחץ שהיא תערב את המשטרה....זה קרה לה בגיל 3 והיום היא כבר בת 7 אני לא יודעת אם היא זוכרת משהו.... מה אני עכולה לעשות ללחץ הזה?????????? אני כבר מחכ. לעבור ת'פגישה הבאה מה את אומרת?????????????תודה רבה מראש!!!!!!!