פחד משתק מלידה שנמשך 35 שנים

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

02/08/2016 | 17:25 | מאת: בת 35 מירושלים

היי כולם. קראתי את ההודעות בפורום והחלטתי לכתוב כאן... אני בת 35, מאורסת ולא בהריון. יש לי פחד בלתי סביר בעליל מהרין ולידה. לא נראה לי הגיוני כל הסיפור, גם אם הגוף יודע להפתח, עדיין לא נשמע לי הגיוני כל עניין הוצאת גוף של 3-5 ק"ג מאיבר כל כך קטן... רציתי לדעת - האם יש דרך לטפל בזה מלבד ללכת ולדבר עם פסיכולוג? אולי טיפול תרופתי? אני שואלת כי לא נראה לי שיש משהו בעולם הזה שיכול לשכנע אותי שיהיה בסדר... ואני מנסה לקרוא וללמוד מה בדיוק קורה בגוף כשיולדים אבל זה רק מלחיץ אותי פי מיליון. החשש הכי כבד זה שמסיבה כלשהיא אני לא אספיק/אוכל לקחת אפידורל ואצטרך ללדת ככה, בלי...

04/08/2016 | 15:29 | מאת: ד"ר גבי אייזנברג רומנו

פחד מהריון ולידה הינם מצבים המוכרים לקהילה המקצועית ומכונים טוקופוביה. קיימים אמצעי טיפול למצב זה הכוללים טיפול פסיכולוגי(בשיטות שונות) שלעיתים משולב בטיפול תרופתי בתלות בחומרת דרגת החרדה ומידת מיקודה. ממליצה לך לפנות למטפל או מרפאה המתמחים בנושא בריאות הנפש של האישה ומקוה שתוכלי לקבל מענה מתאים. בהצלחה ד"ר גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה