חרדות ומחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

03/08/2015 | 00:07 | מאת: סוניה

היי אני בחודש 8 והתחילו לי חרדות ומחשבות טורדניות שלא נותנות לי מנוח מטופלת בcbt עושה רפרקסולוגיה ודיקור סיני אך עדיין זה לא עוזר .חושבת כל הזמן שמשהו רע יקרה ,שיקרה לי משהו בלידה ,שלא מגיע לי שבעלי יאהב אותי ,שאני לא אתחבר לתינוק ממש מחשבות לא נעימות .אני מפחדת שיפגע בתינוק כי אני בוכה המון בשבוע האחרון ומפחדת שהשתגעתי! יש איזשהו יעוץ נוסף עבורע למעבר למה שאני מטפלת כרגע?

03/08/2015 | 08:30 | מאת: ד"ר גבי אייזנברג רומנו

סוניה שלום התעצמות מחשבות טורדניות סמוך ללידה(לפני ואחרי) הן תופעה מוכרת. CBT הוא טיפול הבחירה, כמובן תלוי כמה זמן את נמצאת בטיפול, מאחר וגם טיפול פסיכולוגי דורש זמן על מנת שתחושי השפעתו. במידה ואין הקלה תחת הטיפולים שציינת, ניתן להיוועץ בפסיכאטר ולשקול תחילת טיפול תרופתי גם כדי להקל עלייך בשבועות ההריון האחרונים וגם כדי למנוע הפרעה לאחר הלידה.ניתן לפנות למרפאות המתמחות בבריאות הנפש של האשה כמו באיכילוב או לפנות במסגרת פרטית. בהצלחה ד"ר גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה