ציפרלקס והנקה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

09/10/2013 | 09:47 | מאת: chen

אני סובלת מחרדות בעיקר אגרופוביה, וחרדה כללית, שהתחילו לי בהריון הראשון, טופלתי ב cbt וזה עזר לי, שנתיים אחרי הלידה הראשונה נכנסתי שוב להריון, והחרדות התגברו הלכתי לפסיכיאטר שנתן לי ציפרלקס 10 מ"ג, עכשיו אני בסוף ההריון שבוע 35 , אחרי הלדה מתכוונת להמשיך עם הציפרלקס בגלל שהתקופה שאחרי הלידה היא התקופה הכי קשה לי מבחינת החרדות, הפסיכיאטר המליץ לי לא להניק, כשאני נוטלת את הכדור, אני מאוד רוצה להניק, אך מצד שני אני יודעת שהבריאות שלי חשובה ואני חייבת את הכדור, מה עושים?

09/10/2013 | 10:57 | מאת: צביה רן

שלום חן, אם CBT עזר לך, אולי כדאי לחזור אליו? מצד שני, ניתן לטפל במקור החרדה ואז להיפטר ממנה כליל, ורצוי עוד לפני הלידה. ודבר נוסף, כדאי שתייצרי לך רשת של עזרה מרגע שאת חוזרת הביתה עם התינוק. אני מניחה שאם תדעי שיש לך עזרה תוכלי להיות הרבה יותר רגועה. את צריכה לדבר עם הפסיכיאטר על רצונך להניק ולהפסיק את הצפרלקס, כדי שהגוף יתרגל בהדרגה להיות בלעדיו, ולעשות זאת במקביל לטיפול לא תרופתי בחרדה. אם תרצי, תוכלי לדבר אתי. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב0א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה