החרדות חזרו שוב!!

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

03/02/2013 | 19:11 | מאת: דניאלה

היי, קצת רקע, שבוע 18 + 5, הריון טבעי ורצוי לאחר טיפולים (בדיוק בחודש הפסקה נקלטתי). אני בת 32 עוד מעט בהריון ראשון, ניסנו במשך כשנה וחצי כולל טיפולי הזרעה שלא צלחו. בתחילת ההריון כשרק קיבלתי תשוב חיובית פתאום נכנסתי לחרדות נוראיות של מה יהיה, החיים שלי הולכים להשתנות עכשיו מהקצה אל הקצה, והאם אני מוכנה לכך בכלל? האם אני רוצה את זה? בקושי אכלתי, בקושי תפקדתי , הייתי בכוח קמה לעבודה כדי לא להישאר לבד בבית. בשבוע 12 עשיתי שקיפות עורפית שהיתה מוגברת ונשלחתי בדחיפות לבצע בדיקת סיסי שליה , עשיתי את הבדיקה שיצאה תקינה ומפה החרדות קצת התחילו להישכח,בשבוע 16 הייתי בסקירת מערכות - היה מאוד מרגש, גיליתי שזו בת ומאוד שמחתי. ועכשיו אני בשבוע 18+5 ושוב!! שוב זה קורה- זה חזר במלוא הדרו, יש לי שוב פחדים אני שוב חושבת מחשבות טורדניות כגון- איך מפסיקים הריון בשלב כזה, האם אני צריכה את זה בכלל האם זה מתאים לי? למה אני מרגישה ככה? אני אמורה הכי לשמוח בעולם לא ? ופתאום כל העולם חרב עליי שוב הדפיקות לב, חוסר השינה והמחשבות שלא עוזבות. אני יושבת בעבודה עם פרצוף תשעה באב, כל רגע עומדת לבכות והדמעות חונקות אותי. למה אני מרגישה ככה? מה אפשר לעשות ?

04/02/2013 | 07:11 | מאת: צביה רן

שלום דניאלה, חרדות בדרך כלל עוסקות בעתיד, כלומר: מה יהיה אם? מה יהיה כש... אני רוצה להמליץ לך לחזור להווה: כשאת כמה בבוקר שימי לב אם ישנת טוב, אם הכל בסדר. לפני שאת הולכת לישון סכמי לעצמך איזה יום היה לך? איזה דברים טובים קרו לך בו ומה את עשית כדי שהיום יהיה יותר טוב, רצוי אפילו לכתוב את הדברים. אם יש צורך, את מוזמנת לפנות אלי ישירות. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה