עובר גדול ופחד מלידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

10/03/2012 | 05:19 | מאת: שלומית

אני בשבוע 40, ויש לי תינוקת יחסית גדולה, 3.7 - 3.8 לפי הערכות. אני בחורה קטנה, בקושי 1.50 , לא צרה מדי ולא רחבה מדי.. באמצע. ואני לא יודעת מה לעשות! גם לפני שידעתי שהתינוקת גדולה היו לי חרדות מהלידה ועכשיו על אחת כמה וכמה...אני מתה מפחד. גם לא ממש הצליח לי עם העיסוי פירינאום (ולא היתה היענות מצד בן הזוג), כך שגם את זה לא עשיתי. קראתי שעדיף תמיד לידה טבעית ע"פ קיסרי, אבל אני כל כך חוששת מלידה רגילה, כבר כמה לילות שאני פשוט לא נרדמת וכל כך לחוצה מזה. מה לעשות?!?!

10/03/2012 | 07:05 | מאת: צביה רן

שלום שלומית, הפחד שלך מובן מאד ואני חושבת שהוא מלווה נשים רבות. כמובן שזו אינה נחמה. גוף האשה בנוי ללידה גם אם אינה גבוהה, וכדאי לזכור שניתוח קיסרי היא אופציה רפואית שאפשר בכל רגע להחליט עליה ואין צורך להחליט מראש. את נמצאת כבר בשלב שהלידה עשויה לקרות בכל רגע. אני מאד ממליצה, אם את יכולה להרשות לעצמך, להתקשר כבר מחר לדולה, כדי שתתן הדרכה גם לך וגם לבן זוגך ואם אפשר גם תלווה אתכם בלידה. תזכרי, שפחד מאד מכווץ ואז מקשה על הלידה. אשה שהולכת רגועה ללידה, כשהיא סומכת על גופה שהוא מסוגל, שסומכת על הצוות הרפואי שיעשה הכל למענה (כדאי לומר לצוות בדיוק מה את מרגישה וממה את חוששת) יש רוב הסיכויים שהלידה תתקדם יפה. מאחלת לך כל טוב ולידה קלה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה