חרדה מהלידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

30/05/2011 | 11:59 | מאת: מיכל

אני בהריון שני לאחר לידה בניתוח קיסרי(לא ניסיתי לידה רגילה בגלל עכוז) יש לי חרדה עצומה מהלידה מאז שאני זוכרת את עצמי אמא שלי הייתה מספרת כמה היו לה לידות קשות וגם אחותי שאחרי,יש לציין שלאחר החתונה סבלתי מווגיניזמוס שזה התכווצות של השרירים הטבעתיים -שתקופה ארוכה לא יכולתי לקיים יחסי מין ולאחר טיפול ממושך זה הסתדר וכנראה שהפחד מהלידה הוא גם בגלל זה יש לי פחד שאני לא יוכל לעמוד בכאב (לא מוות) למרות שאפידורל אצלי זה יהיה מיידי מה אני יכולה לעשות או למי לפנות בבקשה עזרתכם!

31/05/2011 | 06:53 | מאת: צביה רן

שלום מיכל, תארי לך שאמך היתה מספרת לך כמה הלידות שלה היו נפלאות, כמה בקלות עמדה בלידה וכמה נפלא הרגישה כשקיבלה אתכם לידיה. אין ספק שמה שאנחנו שומעים יוצר אצלנו אמונות וציפיות ומכתיב לנו את החיים. הציפיה או האמונה אצלך שהיא שלידה זה משהו נוראי. מנסיוני האישי אני יכולה לספר לך שילדתי 3 ילדים בלידות רגילות, ללא אפידורל וללא תרופות מטשטשות וכו', ועובדה שחזרתי על זה 3 פעמים. נכון, זה לא קל, אך זה בהחלט אפשרי. עכשיו לקראת הלידה השניה שלך, אולי כדאי לך לעשות הכנה ללידה עם דולה, ואם יש לך אפשרות גם ללכת עם דולה ללידה. כמו שטיפלת בוגיניסמוס, תוכלי לטפל גם בפחד שלך. ותזכרי, עם אפידורל יש סיכוי שלא תרגישי כאב. תתחילי להפנים שלידה היא חוויה מעצימה, נשים לאורך כל ההיסטוריה עמדו בה וגם את יכולה. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

31/05/2011 | 08:54 | מאת: מיכל

תודה שענית לי וקצת הרגעת אותי. אני מעונינת לפנות לטיפול מקצועי, כי אני מרגישה שזה לא סתם פחד מהלידה אלא ממש חרדה ממנה למי עלי לפנות? אודה לך מאד באם תפני אותי לטיפול המתאים יום טוב

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה