חרדת הריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

02/08/2009 | 23:57 | מאת: אני

שלום איה/צביה, אני בת 29, נשואה שנתיים ומפחדת מהריון(עדיין לא ניסינו להיכנס כי אני כל הזמן דוחה את זה). אני מפחדת מההשפעה של ההריון על החיים שלי, הזוגיות, הגוף והקריירה. אני מפחדת מכל הבדיקות שיש לבצע במהלך ההריון, מהלידה עצמה (איך אעמוד בכאבים וכו') וכמובן מהחיים עם אחרי הלידה עם האחריות על חיים חדשים. איך אוכל לעזור לעצמי להתגבר על כל הפחדים האלה? כמו כן, האם יש בדיקות גנטיות שעדיף לבצע לפני כניסה להריון או שניתן לבצע את כל הבדיקות במהלך ההריון? תודה, אני.

03/08/2009 | 04:40 | מאת: צביה רן

אתחיל מהסוף: בדיקות גנטיות מסויימות יש לעשות טרם ההריון. איך תוכלי לטפל בעצמך? לא נראה לי שתוכלי, לשם כך יש אנשי מקצוע החל מפסיכולוגים ועד מטפלים אלטרנטיביים אחרים כמו מטפלים בפרחי באך או מטפלים בתהליך שנקרא "המסע", תהליך שבו אני מתמחה ומסיימת את תהליך הלימוד כרגע בארה"ב. את יכולה לקרא את הספר "המסע" מאת ברנדון בייס ולפנות אלי לאחר שתקראי אותו, אם תרגישי שהוא "מדבר" אליך. כמו כן, יש באיכילוב מפראה המטפלת בנשים הם חרדות מהריון ולידה, שדרך אגב קוראים לזה טוקופוביה. לתושבות ת"א זה בחינם. כל טוב, צביה רן היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il

03/08/2009 | 15:58 | מאת: נ

היי אני גם אני בת 29 נשואה שנתיים עם אותן החרדות בדיוק מרגישה כאילו אני כתבתי את מה שכתבת

03/08/2009 | 17:57 | מאת: צביה רן

שלום נ אם כך, שתפי אותי, איך בכל זאת יש לך שתי בנות? איך התגברת ובכל זאת צללת למים? צביה רן היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il

07/08/2009 | 08:00 | מאת: אני

שלום נ, מה את מתכוונת לעשות עם המצב הזה? כל הסביבה שואלת ומלחיצה ואני ממש לא יודעת מה לעשות. גם הסביבה אצלך שואלת? איך בעלך מתייחס למצב? אם השאלות פולשניות מידיי את כמובן לא חייבת לענות. סתם רציתי להתייעץ. תודה, אני

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה