חרדה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

23/11/2008 | 17:23 | מאת: שושה

שלום רב . אני נמצאת בהריון ראשון שבוע 32 . סובלת כבר מס שנים מהתקפי פאניקה , חרדה וOCD בנושא מחשבות חוזרות ונשנות . אני מטופלת בויאפקס (אפקסור) 225 מ"ג ומשבוע שעבר, עקב החמרה במצב , לאחר התייעצות מול השירות הטרטולוגי ומול הפסיכיאטר המטפל 300 מ"ג(העדיף להעלות את המינון ,במקום לבחליף לתרופה חדשה עקב שבוע ההריון המתקדם). בנוסף התחלתי טיפול באיכילוב בשיחות במרכז לבריאות הנפש של האישה . מס שאלות : 1. האם בעצם העלאת המינון,עקב רגרסיה, אני צריכה להמתין לפחות שבועיים עד להשפעה\חזרה לשפיות?? אני סובלת בעיקר מהתסמינים הפיזיים של החרדה ( חוסר שינה, דופק מהיר, התקשות שרירים, אי שקט כללי ובכי...) וכמובן מהפחד שאני לא ממש מתאימה להיות אמא , למרות שאני מסתדרת נהדר אם תינוקות וילדים..... 2. פחד עצום נוסף שלי , הינו מדיכאון אחרי לידה ... האם יש טיפול מניעתי לכך?? האם בעצם העובדה שאני נוטלת את נוגדי הדיכאון ,זה מהווה מעין הגנה \מניעה לדיכאון אחרי לידה?? אודה לתשובה מהירה

24/11/2008 | 06:36 | מאת: צביה רן

שלום שושה, צר לי לשמוע שהתקפי החרדה שלך גוברים. לגבי מינונים ותגובות לתרופות רק הרופא יכול לענות לך. אני חושבת שמצויין שהתחלת לקבל טיפול באיכילוב. שמעתי דברים טובים על הטיפול שם בחרדות מהריון ולידה. לגבי דיכאון אחרי לידה, אין טיפול נגד זה. תתייעצי עם הרופא שלך בנושא התרופות, אם הן תעזורנה גם אחרי הלידה. מה שכן, חשוב שתכיני רשת ביטחון מבחינת העזרה לאחר הלידה. האם אמך, אחריות או חברות יוכלו להישאר אתך? אם לא, אפשר לשכור דולה פוסט פארטום, שזו דולה שמתמחה בטיפול ביולדת ובתינוק לאחר הלידה. חשוב שתוכלי להביע ולדבר על הקשיים שלך. ודבר חשוב אחר: בכלל לא בטוח שתחווי דיכאון לאחר הלידה. כל טוב ובהצלחה צביה רן היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il 050-7617696

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה