פחד מהלידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

14/05/2008 | 11:50 | מאת: אליה

שלום אני בת 25, שבוע 14 הריון ראשון ומתוכנן. אני מאושרת מההריון כמו שלא הייתי מאושרת מעולם אבל יש משהו אחד ש"מעיב" על ההתרגשות והשמחה. אני מפחדת מהלידה ולא מפסיקה לחשוב על זה. אני יושבת ורואה בטלויזיה סרטים דוקומנטריים על לידות כדי לדעת למה לצפות אני לא מפסיקה לקרוא מאמרים באינטרנט על סוגי הלידות השונות כדי להכין את עצמי לגרוע מכל. אני מרגישה שהפחד הזה משתלט על כל השמחה שבהריון. אני מדמיינת אותי שוכבת במיטה בבית החולים עם צירי לידה (שאין לי מושג מהם) מדממת ומתחננת לעזרה וכל מה שאני רואה זה שחותכים אותי. התחלתי לחשוב לכיוון של ניתוח קיסרי כדי לא לסבול צירים וכדי שלא יחתכו אותי (חתך חיץ) אבל אמרו לי שלא יאשרו לי את זה כי זה הריון ראשון. התחלתי אפילו לקרוא כתבות על נשים שמתו בלידה. יש אולי איזה כדורי הרגעה שמותר לי לקחת? ובנוסף מה אוכל לעשות בזמן הלידה כדי להקל על הכאב? יש שמנים מסויימים שבאמת עוזרים ויכולים לגרום לכך שלא יחתכו אותי? יש כדורים טבעיים שמקלים על הלידה? קראתי פרסומת על כדורים מסויימים אבל אני לא יודעת אם זה באמת עוזר כי כולם מסביב אומרים לי שזה שטויות וכמו שכולן עוברות את זה גם אני יעבור את זה. רק שאני (בניגוד לרוב הנשים שאני מכירה) מפחדת מכאב במות מטורפות ואין לי כוח סבל אפילו בבדיקת דם אני כמעט מתעלפת ועושים לי עם מחט של תינוקות. מה לעשות????

14/05/2008 | 15:17 | מאת: צביה רן

אליה יקרה, האם קראת ספר רציני על הריון ולידה? לדעתי את עושה עוול לעצמך בצפיה וקראיה בכל המקרים הקשים. רוב ההריונות והלידות מסתיימים בלידה תקינה ובתינוק בריא. קראי ספר עדכני ותביני את התהליך. בנוסף, כדאי לך מאד יהיה ללכת לקורס הכנה ללידה. כמו כן, תוכלי לקחת דולה (תומכת לידה) שתלווה אותך בלידה, כך שלרגע לא תישארי לבד. אשמח להמליץ לך על אחת מתאימה. ובינתיים אם את מאד לא רגועה, את מוזמנת לדבר אתי. כל טוב בהמשך, צביה רן - היא-לה - נשים מטפלות ברפואה משלימה מטפלת בנשים עם קשיים רגשיים www.heal-la.co.il 08-9263369

15/05/2008 | 10:31 | מאת: אליה

תודה על התמיכה... קניתי את הספר הריון ולידה ואני גולשת כל יום באתר יולדת ולומדת על שבועות ההריון ומה מתפתח בעובר ומה קורה אצלי. הייתי רוצה לדעת אם יש לי מה לעשות כדי להקל על עצמי את הלידה אם זה בכלל תלוי בי. לגבי דולה- לא אהיה לבד בלידה, בעלי יהיה איתי הוא עובד מד"א ומוסמך ליילד ויילד פעמיים בעבר. האם זה מסוכן לעשות לעיתים קרובות אולטרסאונד כדי שאני יראה שהתינוק בסדר ואהיה רגועה?

21/05/2008 | 11:22 | מאת: אור פינקיס

אליה יקרה, הפחד שלך מוכר ומובן, ונדמה לי שרובו נובע מחוסר הידע שיש לך לגבי תהליך הלידה. כאשר אנחנו לא יודעים לקראת מה אנחנו הולכים, אנו נוטים לפחד מהעתיד. אני ממליצה לך בחום להתחבר לפורומי תמיכה העוסקים בנושאי הריון ולידה, על מנת להכיר עוד נשים במצבך ולהיות מסוגלת לדבר בקול רם (באמצעות כתיבה) על החרדות שלך. במקביל, המלצה חמה נוספת - נסי להתחבר עם אישה תומכת ומלווה, שיש ביניכן כימיה טובה, שתוכל ללוות אותך בתהליך הזה עד הלידה עצמה ואולי גם אחרי. בברכה, אור פינקיס ליווי, תמיכה והכוונה בתהליכי הריון, לידה והורות לשליחת דואר אלקטרוני 054-4555401

02/06/2008 | 16:17 | מאת: מיכל

אם תרצי אשמח לשוחח איתך. אני לא דולה ולא פסיכולוגית ולא מדובר בתשלום.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה