לאיה היקרה ולכל מי שמעניין אותה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

23/05/2007 | 06:15 | מאת: היריונית בפעם הראשונה

איה בוקר טוב וחג שמח, ראשית מזל טוב על היותך היריונית בפעם השניה ושתזכי ללידה קלה וחוויתית. בנוסף, רציתי להגיד לך שאת מקסימה וכל הכבוד לך העל היוזמה לפתוח פורום וקומונה ולדבר על נושא כאוב שאין לו כמעט לגיטימציה בחברה של היום יום. אני לצערי עברתי דרך ארוכה עם הפחדים מההריון ולאו דווקא ממחטים, אלא הבעיה שהטרידה אותי היא גיניקולוגית. מאוד פחדתי ללכת לרופא נשים לעשות בדיקה ובכלל הלידה נשמעה לי כמו סיוט עלי אדמות. עקב כך היה לי גם קושי גדול לקיים יחסים. אך אחרי גיל 30 משהו התבשל בי ורציתי להיות אמא ואזרתי אומץ והלכתי לרופא נשים שהפנה אותי ליחידת פוריות ושם התחלתי לעבור טיפולי פוריות. שנתיים לקח לי להכנס להריון כשלבסוף נאלצתי לעבור טיפול הפריה וכך הריתי. כל השנים כל כך התביישתי, הסתגרתי בתוך עצמי והנפש כל כך כאבה כשראתה איך מסביב כולן נכנסות להיריון ומסתכלות עליי בצורה תמוהה. קשה לי להגיד שהיום כל החששות עברו לי, אך אין ספק שצברתי איזשהו ניסיון בטיפול גינקולוגי. אבל עדיין לידה ואגינלית מפחידה אותי מאוד. כל טוב ובשורות טובות

23/05/2007 | 10:38 | מאת: איה

תודה לך על הפרגון והברכות. כל כך מבינה אותך. הקמת הפורומים הללו היתה בדיוק עבור אותן נשים חרדתיות שחושבות שהן היחידות בעולם או "לא נורמליות" כשהייתי בזמנו בשיא החרדות שלי חשבתי שאני היחידה, שאף אחת לא תבין מה עוברת והייתי די לבד עם הפחד שלי (החברות הקרובות ממש לא הבינו:-() גם כשנכנסתי להריון הפחד לא נעלם, פשוט קפצתי למים והיו לי 9 חודשים של התמודדות. לידה רגילה הפחידה אותי מאוד, הייתי בטוחה שאמות במהלכה (שזה היה הפחד הנורא ביותר שלי שמנע ממני להכנס להריון בכלל) אבל הנה אני פה, חיה ,נושמת ובהריון שלי שלא מפחיד אותי כלל!! היתה לי חוית לידה מדהימה ומעצימה לפעמים אנחנו ככ פוחדות ממשהו שפשוט מעצימות אותו למימדים יותר ממה שהוא באמת לידה וגינאלית היא לא כזו נוראית, ממש לא וזה בעצם מה שיצר הטבע תמיד אפשר לבחור קיסרי במקרה הכי גרוע לא?? הכי חשוב אין אושר גדול יותר מלהיות אמא! שמחה שעשיתי זאת! שלא ויתרתי ויותר מכל מאחלת לכולן את האושר הזה חג נפלא איה

28/05/2007 | 11:13 | מאת: צביה רן

שלום לך וברוכה הבאה למועדון. כמו שאיה סיפרה לא פעם, כדי להתמודד עם החרדות והפחדים שלה, היא נעזרה באנשי מקצוע. אני מאד ממליצה שאם הפחדים האלה ממלאים אותך, קבלי עזרה מתאימה, אם זה פסיכולוג, מטפל בדימיון מודרך, ביו-פידבק או תמציות באך, יש הרבה דרכים להתמודד, אין צורך לסבול, וגם בניתוח קיסרי יש סיכונים, עדיף בדרך הטבע, במיוחד כשיש היום אפידורל. אשמח לעזור בהמשך. המשך היריון בריא ותקין. צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה