חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

03/01/2005 | 17:25 | מאת: יוליה

לאיה ולכל הבנות שלום אני בשבוע 12 ביום רביעי אני צריכה לעבור חלבון עוברי. אני חרדה מאוד מכיוון ששמעתי כל מיני סיפורים. בעיקר על ההריון שהיה תקין בהתחלה ולאחר מכן בבדיקת חלבון עוברי התגלה שעוברה הפסיק את ההתפתחות. כל תסמינים שיכולים להתגלות בבדיקה. כבר שבוע אני חולמת כל לילה כל מיני סיותים על ההריון ועל העובר. זה פשוט מתיש אותי כי אני לא ישנה ולאחר מכן לא מתפקדת. עצבנית על כל העולם ובעיקר מתפרצת על בעלי. אני רק בתחילת הדרך, יהיו עוד הרבה בדיקות לפני. האם יש למישהי טיפ איך לעבור את התקופה בלי עצבים מיותרים? להמשיך לשמור על שפיות שלי ושל בעלי? אודה על התמיכה

03/01/2005 | 20:51 | מאת: איה

כי בדיקת שקיפות עורפית עושים בין שבוע 10-14 ואילו חלבון עוברי עושים בין 16-20. שקיפות עורפית הינה בדיקה שבה בודקים הצטברות נוזלים באיזור עורף העובר.. ככל שעובי השקיפות גדל גובר הסיכון לתסמונת דאון ולמומים אחרים כגון מומי לב. הבדיקה נעשית ע"י אולטרהסאונד (בדר"כ וגינלי) חלבון עוברי לעומת זאת הינה בדיקת דם! זוהי בדיקה סטטיסטית לאיתור תסמונת דאון ומומים בעמוד השדרה המשתקללת יחס עם גיל האישה. לעיתים התוצאה בחלבון עוברי גורמת לסבירות גבוהה שיש מום ואילו בדרכ הכל תקין (לא תמיד) במקרה שהתוצאה לא טובה הולכים ליעוץ גנטי ולמי שפיר. לפי מה שהבנתי את מתכוונת לשקיפות עורפית. זאת בדיקת אולטרהסאונד מעט ארוכה אבל אין לך מה לחשוש!!! לא יקרה כלום לעובר מהבדיקה. תחזרי עם התשובה ונראה מה יהיה (כמובן מה שיאמר לך גם הרופא) אל תדאגי זה הכי חשוב תמיד כאן איה

04/01/2005 | 10:28 | מאת: יוליה

התכוונתי לשקיפות עורפית. ואני לא חרדה מהבדיקה עצמה אלה מהתוצעה שיכולה להתקבל מבדיקה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה